Bešiktaš sprema "bombe" na leto!

Turski klub planira dva velika pojačanja kako bi naredne sezone konačno uspe da prekine vladavinu gradskih rivala.

Fudbal 12.05.2014 | 17:18
Bešiktaš sprema "bombe" na leto!

Bešiktaš je rešio da uzdrma fudbalsku pijacu i dovede poznata fudbalska imena nadajući da će mu to pomoći da prekine dominaciju gradskih rivala Fenerbahčea i Galatasaraja. Mediji u Turskoj pišu da je Bešiktaš na pragu da potpiše dva bombastična pojačanja: Brazilca Dijega i Bafetimbija Gomisa.

Najavljuje se da je Bešiktaš u završnim pregovorima sa pomenutim tandemom i da navijači istanbulskih Orlova mogu uskoro da očekuju i zvanične promocije aktuelnih fudbalera Atletika i Liona.

Dijego trenutno igra na pozajmici u Atletiku iz Volfsburga. Ali ugovor sa nemačkim klubom mu ističe na kraju sezonu, a novu saradnju mu neće ponuditi ni Atletiko, ni Volfsburg, tako da postaje slobodan igrač.

Spekulisalo se da bi mogao da se vrati u matični Santos, pominjao se i Arsenal, ali sada je Bešiktaš izašao sa fantastičnom ponudom od 3,5 miliona evra po sezoni! To je nešto što ne mogu da mu ponude ni Arsenal, ni Santos.

Poput Dijega, i Gomis postaje slobodan igrač na kraju sezone pošto mu ističe ugovor sa Lionom. On je još pre dva meseca boravio u Istanbulu na pregovorima. Francuski napadač traži četiri miliona evra samo za poptis ugovora (tri miliona evra njemu i miliona evra menadžeru), kao i platu od tri miliona evra po sezoni tokom trogodišnjeg ugovora. Bešiktaš je spreman da mu ponudi traženu platu, ali se nećka oko pomenutog bonusa za potpis, jer bi ih Gomis u tom slučaju za tri godina koštao 13 miliona evra.

Dijego i Gomis bi trebalo da popune mesta Portugalaca Manuela Fernandeša i Uga Almeide koji napuštaju Istanbul na kraju sezone. Bešikaš je još ranije osigruao dolazak nemačkog veziste iz Verdera, Arona Hanta.

Komentari / 0

Ostavite komentar