Za "Intal" nema kupaca

Na današnjoj, petoj licitaciji imovine bivše Fabrike montažnih kuća "Intal" iz Milića, po početnoj cijeni od 2,7 miliona KM, nije se pojavio nijedan kupac, te je prodaja ove nekada uspješne drvoprerađivačke firme, u kojoj je 2012. otvoren stečajni postupak, ponovo doživjela neuspjeh.

Republika Srpska 12.05.2014 | 19:37
Za "Intal" nema kupaca

Stečajni upravnik ove fabrike Mlađen Petković rekao je Srni da je Odbor povjerilaca novu licitaciju zakazao za 7. jul.

"Za sada nema zainteresovanih kupaca. Ne znam da li je problem cijena ili nešto drugo, ali ne možemo da shvatimo da, i pored toga što smo značajno umanjili cijenu, imovina ne može da bude prodata. Mislim da se čeka da ta cijena ide još niže. S druge strane su povjerioci koji imaju svoje zahtjeve. U svemu tome najgore je što je kompletna imovina pod hipotekama - i nekretnine, a i pokretne stvari", izjavio je Petković.

On je dodao da je u toku i sudski spor pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu, na kojem se rješava pravni status 40 stanova bivše fabrike, a u kojima godinama žive radnici ove firme.

Petković je naveo da će presuda o stanovima biti donesena 30. maja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

savo

13.05.2014 01:22

Bas cudo da nije prodata imovina firme a sve je ucinjeno da se odugovlaci prodaja firme jer je triput odrzana licitacija po istoj cijeni a zadnja dva puta po umanjenoj.Nastavljeno je izdavanje i dalje u zakup firmi koja zaposljava cijelih 6-7 radnika, i to na par dana,naravno ne placajuci nikakve poreze tj.doprinose,a ostali radnici naravno ne dolaze u obzir vjerovatno su radnici nizeg reda.Ocigledan kriminal( ne placanje doprinosa,ne prijavljivanje radnika i sl) je po zakonu i za inspekcije i za vlast,ona to blagonaklono gleda.Bitno je da se pune dzepovi naravno ne radnika

ODGOVORITE