Policija održala predavanje srednjoškolcima o drogama (VIDEO)

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo održali su predavanje učenicima prvih i drugih razreda srednjoškolskog centra "28.juni" u Istočnom Novom Sarajevu na temu "Zloupotreba droga".

Republika Srpska 12.05.2014 | 14:01
Policija održala predavanje srednjoškolcima o drogama (VIDEO)

Učenici srednjoškolskog centra "28.juni" upoznali su se sa problemom narkotika i opasnostima koje sa sobom nose ova opojna sredstva. Oni kažu da su već upoznati sa zloupotrebom droga u njihovom okruženju, ali i da su ova predavanja ipak korisna . Učenik Marko Ružić kaže da na svakom koraku postoje slučajevi sa narkoticima, ali da sve zavisi od nas i puta koji mi izabaremo da krenemo.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je u stalnom kontaktu sa direktorima, pedagozima i psiholozima škola na području grada. Policijac za rad policije u zajednici Tatjana Marin kaže da ova predavanja imaju koristi i da rukovodstva škola smatraju da je prevencija ključna u rješavanju ove problematike.

U Srednjoškolskom centru "28.juni" nema prijavljenih slučajeva korišćenja opojnih sredstava, tvrdi pedagog i psiholo škole. I pored toga, ističu da imaju odličnu saradnju sa CJB Istočno Sarajevo.

Predavanje na temu "Zloupotreba droga" uslijedilo je nakon predavanja o temi zloupotrebe društvenih mreža. Predavanja se sprovode u okviru Plana preduzimanja preventivnih mjera i aktivnosti u suzbijanju maloljetničke delikvencije, koji je potpisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac rs

12.05.2014 13:17

Najvise dilera je u policiji, sta to oni predaju??

ODGOVORITE