Dodik: Vojska sačuvala Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas u Banjaluci da je Vojska Srpske sačuvala Republiku Srpsku, čineći je stabilnom i jakom.

Republika Srpska 12.05.2014 | 13:00
Dodik: Vojska sačuvala  Srpsku

Dodik je podsjetio da je Vojska Republike Srpske na poziv naroda formirana 12. maja 1992. godine."Cilj Vojske Republike Srpske bio je da odbrani narod koji je u istoriji dao najbolje sinove za slobodu. Vojska Srpske odbranila je narod i ostvarila cilj", rekao je Dodik tokom obraćanja u kasarni "Kozara" na obilježavanju Dana Vojske i Dana boraca Republike Srpske.

On je naglasio da srpski narod pamti i da je zahvalan svim borcima Vojske Srpske.

"Moramo braniti slobodu i njegovati našu tradiciju. Mir je ono čemu treba da težimo, jer se samo tako može sačuvati Republika Srpska", poručio je Dodik. On je podvukao da je Republika Srpska nesumnjiv politički faktor koji je usmjeren na očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. "Institucije Republike Srpske su stabilne, a Srpska ide dobrim putem. Svima koji su stradali i onima koji su se borili za  slobodu Srpske moramo odati počast", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je napomenuo da Srpska nije usmjerena na omalovažavanje bilo koga, nego da želi da bude poštovana u svakom smislu. "Izazovi sa kojima se suočavamo nisu mali i zbog toga nam je potrebno čuvati Republiku Srpsku, mir, slobodu, stabilnost", zaključio je Dodik.

On je svim pripadnicima i borcima Vojske Srpske čestitao današnji praznik, te istakao da se moraju njegovati tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata. Svečanosti u Kasarni "Kozara" prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić i ostali ministri u Vladi Srpske, te predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

jovo

12.05.2014 11:06

Ne znam samo kolika je tvoja zasluga da imas obraz ne bi trebao izgovoriti ni slovo s od srpske, zaista licemjerno.

ODGOVORITE
Name

Knele

12.05.2014 11:22

KAKVO LICEMJERJE. Ratni svercer i profiter odaje pocast poginulim borcima. Jedina istina koju je rekao a to je da Srpski narod pamti a on ce ostati upamcen kao neko ko je prodao sve sto su borci odbranili i sacuvali. BAJA OD PAPIRA

ODGOVORITE
Name

vgd

12.05.2014 11:32

Dodik kralj....kraj price....

ODGOVORITE
Name

jaaaaaaaaaa

12.05.2014 11:46

Vojska i narod su je stvorili a vi politicari je sahraniste. Svi ste vi trljali beogradske nocne dame u to vreme pa kada je doslo vreme da se krade bili ste prvi. SDS, SNSD SVE JE TO ISTA SPLACINA.

ODGOVORITE
Name

cuni

12.05.2014 11:59

Vojska stvorila i sačuvala i čuva i čuvaće

ODGOVORITE
Name

borac rs

12.05.2014 13:10

Sta Dodik prica o Vojsci Republike Srpske nije joj sluzio a plus toga veterane je nazvao izdajnicima. On izgleda smatra Vojskom Republike Srpske sadasnji puk a borci za Republiku Srpsku za njega su proslost.

ODGOVORITE
Name

darko

12.05.2014 13:58

Sve sto zna nas predsjednik je da prica u prazno. Sta je to on toliko uradio za borce sto je vrijedno hvale? Zasto i on nije sluzio vojsku kao i svi ostali?

ODGOVORITE
Name

Joja Pd

12.05.2014 15:49

Dobro priznace jednog dana da je ipak Republika Srpska djelo tadašnjeg SDS-a.

ODGOVORITE
Name

zvornik

12.05.2014 16:26

Oni je sacuvali, dok si ti sa Dusanom ciganinom iz Zminjaka svercovao oni su cuvali Republiku Srpsku (mnogi dali svoje zivote) da bi je ti opljackao balvane jedan.:-(

ODGOVORITE
Name

Ivan

12.05.2014 18:13

Pa normalno da su borci VRS stvorili RS,a ne ratni dezerteri kao sto je predsjednik Dodik.Danas su stvaraoci Republike Srpske na rubu egzistencije dok lopovi haraju RS,ovo je bruka i sramota aktuelne vlasti kokliko vodi racuna o narodu,bitno je da su prijatelji i stranacki poltroni dobro pozicionirani i imaju velika primanja...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.05.2014 23:42

Gdje je to bio njegov sin da da doprinos, gdje je bio on?! Oni koji su stradali u ratu neka im je vječna slava stradaju sada od licemjerja, gladi i ironije ovih lopova. Nećete još dugo a naći će se mjesto za vas u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Miloš983

13.05.2014 06:35

Gospodine Dodik, vojska se borila, stvarala i sacuvala RS dok ste se Vi bogatili, stoga mislim da ste Vi poslednji koji treba da pominje vojsku! Kakav je odnos Vase Vlade i Vas danas prema demobilisanim borcima? Jadan, bijedan, nikakav! Niste dostojni da pominjete vojsku!

ODGOVORITE