Kisindžer: Putin je morao da reaguje

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer rekao je da ruski predsjednik Vladimir Putin, koji posljednjih nekoliko godina pokušava da pokaže postignuti napredak svoje zemlje, najverovatnije nije namjerno  planirao da izazove konflikt u Ukrajini.

Svijet 11.05.2014 | 17:54
Kisindžer: Putin je morao da reaguje


"Putin je potrošio 600 milijardi dolara na Olimpijske igre. Imali su ceremonije otvaranja i zatvaranja, pokušavajući da prikažu Rusiju kao normalnu naprednu državu", rekao je Kisindžer, dodajući da je nemoguće da je samo tri dana kasnije on namjerno započeo napad na Ukrajinu.

On je dodao da je Putin morao da reaguje na događaje u Ukrajini kada su počeli da izmiču kontroli, ali je malo vjerovatno da je on to ranije planirao.

"Mislim da se prvo mora riješiti pitanje Ukrajine, a zatim odnosi sa Rusijom", rekao je Kisindžer.

On je dodao da su skoro svi ruski zvaničnici sa kojima je razgovarao, uključujući disidente kao što su Aleksandar Solženjicin i Josif Brodski, posmatrali Ukrajinu kao dio ruskog nasljeđa.

Kisindžer je nedavno u članku u listu "Vašington post" istakao da Ukrajinu ne treba gledati kao zemlju koja "se pridružuje Istoku ili Zapadu, već kao most između njih". On je kritikovao pokušaje demonizacije Putina.

"Demonizacija Putina nije politika, to je alibi za nedostatak politike", napisao je Kisindžer.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

triko

11.05.2014 16:06

Zar je ovaj stari jos ziv????

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

11.05.2014 18:19

Rusija nije bila i neće biti nikakav "most". Rusija je sila i mora su tu naći neko nemoćniji da to radi. Kakva satanizacija Putina. Pa čovjek pravi zdravu državu svim silama u kojoj će osnova društa biti porodica a ne kako je na "demokratskom" zapadu. Dovoljno je samo vidjeti kakva je osoba pobjedila na Evroviziji. Ono samo mogu bolesni umovi.

ODGOVORITE
Name

London

12.05.2014 07:49

Kažu za Ukrajinu a ne Rusiju kao most između istoka i zapada. Pročitaj malo bolje članak a kakve veze ima izbor pobjednika za Evroviziju!? Zapad jeste doprinio raspadu Yuge i da je tad bio Putin možda bi stvari bili drugačije ali su nasi "zdravi umovi" držali logore i ubijali narod kao sto su i naši "zdravi umovi" pokrali i uništili ekonomski to malo sto imamo. Porodica i jeste osnov zdravog društva ali pogledaj malo statistike razvoda kod nas kao i kod Rusa. Rusi jesu u pravu oko Ukrajine i zapad treba da prestane sa demonizacijom Putina ali zaostalost i neobrazovanje ubija društvo a ne koje kakav izbor na Evroviziji.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.05.2014 00:18

Što se Evrosonga tiče htio sam samo da dam primjer kuda ide zapad. Da ne pišem o priznavanju jednopolnih brakova, usvajanju djece takvih i ostalo. Na protestnoj šetnji u CG-u jedna je žena nosila transparent lezbeka žena majka?! U svakom slučaju je bolje biti 4 godine u braku i po mogućnosti imati djete ili možda 2 ko imalo misli glavom shvatiće. Što se tiče "logora" pitanje je koje je to imalo značenje u prošlom ratu. A ko misli da je rat tuča u kafani onda sa njim nešto nije uredu. U ratu se gine sa svake strane

ODGOVORITE