Garda se povlači iz Marijupolja

Nacionalna garda Ukrajine, angažovana u specijalnoj operaciji protiv pristalica referenduma na jugoistoku zemlje, saopštila je da je jedan njen pripadnik poginuo, a četiri su ranjena tokom sukoba u Marijupolju u Donjeckoj oblasti, kao i da povlači svoje jedinice.

Svijet 10.05.2014 | 13:20
Garda se povlači iz Marijupolja

"Situacija u Marijupolju i dalje je napeta. U ovom trenutku snage Nacionalne garde Ukrajine povučene su iz epicentra dešavanja", navodi se u saopštenju.

Ukrajinske snage juče su ušle u Marijupolj na oklopnim vozilima i pokušali su da uzmu pod kontrolu sjedište policije. Očevici su ranije rekli da su borci Nacionalne garde gađali zgradu iz minobacača.

Gradski savjet Marijupolja proglasio je današnji dan danom žalosti u ovom gradu.

"Zbog jučerašnjih tragičnih događaja danas je proglašen dan žalosti", saopštio je danas gradski savjet.

Savjet je uputio izraze saučešća porodicama i prijateljima poginulih, prenosi "Glas Rusije".

"Rusija-24" javila je da su poginule tri osobe, dok je 25 ranjeno, dok je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je poginulo 20 demonstranata, kao i jedan policajac, dok je pet ljudi ranjeno, uključujući dopisnika ruske televizijske stanice "RT".

Vitalij Ivanov, portparol Narodne Republike Donjeck rekao je u intervjuu za Itar-tas da je u sukobima u Marijupolju poginulo 10 civila, a 20 je povrijeđeno.

Komentari / 0

Ostavite komentar