Kritika Brisela zbog prisustva vojnoj paradi

Evropska unija kritikovala je ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog prisustva vojnoj paradi na Krimu, rekavši da on ne treba da koristi sjećanje na pobjedu u Drugom svjetskom ratu da istakne rusko pripajanje ovog regiona.

Svijet 09.05.2014 | 21:24
Kritika Brisela zbog prisustva vojnoj paradi

"Evropska unija sa žaljenjem primjećuje prisustvo predsjednika Vladimira Putina na vojnoj paradi u Sevastopolju na Krimu", rekla je Maja Kocijančič, portparol šefa EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Ona je rekla da ovako važan dan u zajedničkoj istoriji, posvećen odavanju počasti ogromnim žrtvama i kao znak sjećanja na milione mrtvih u Drugom svjetskom ratu ne smije da bude instrumentalizovan u cilju isticanja ruskog pripajanja Krima.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tt

09.05.2014 22:15

Kada moze Kosovo zasto nebi mogao Krim!!!Kada moze Kipar pola biti u EU,a pola nepriznat,zasto nebi mogao Krim.Znaci ko je jaci taj i kaci to je zapadna idelogija.Igraj kako ti ja sviram.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.05.2014 00:00

Rusija (SSSR) je dala ubjedljivo najviše žrtava u borbi protiv fašizma. Diskutabilno je zašto to nekome smeta kada se zna kako je Krim otet od ruskog naroda!

ODGOVORITE
Name

pero

10.05.2014 06:55

Majo, nemoj da naljutis Putina, nije mi sto ce tebe, nego me strah da ce i nas

ODGOVORITE
Name

Md

10.05.2014 16:48

Pa Holbruk je se sastajao sa siptarskim teroristima koje ste vi nazvali borci za ljudska prava ,a Putin se sastao sa normalnim svijetom nevidim razlog da se ljute

ODGOVORITE