Nove sankcije Moskve protiv SAD i Kanade

Rusija je odgovorila na sankcije koje su joj SAD i Kanada uvele prošlog mjeseca proširivanjem svoje liste američkih i kanadskih zvaničnika kojima nije dozvoljeno da uđu u Rusiju, ali neće navesti njihova imena, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Svijet 08.05.2014 | 19:53
Nove sankcije Moskve protiv SAD i Kanade

"Sankcije generalno nisu naš metod, ali neprijateljski postupci nas primoravaju da odgovorimo. Najnovije sankcije koje su nam uveli Vašington i Otava nisu izuzetak", rekao je portparol ministarstva Aleksandar Lukaševič.

On je dodao da imena ljudi koji su dodati na spisak neće biti javno objavljena, ali oni će saznati za to kada budu tražili vizu.

SAD su 28. aprila zabranile izdavanje viza i zamrznule sredstva za sedam ruskih zvaničnika bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu i uveli sankcije protiv 17 kompanija, uz obrazloženje da Moskva nije poštovala postignuti sporazum o ublažavanju krize u Ukrajini.

SAD uvele su sankcije protiv 31 osobe i ruske banke u martu, a Kanada je,takođe, najavila niz sankcija zbog stanja na Krimu i uloge Moskve u krizi u Ukrajini.

Komentari / 0

Ostavite komentar