Prnjavor: Dječak ukrao, pa objesio psa

Jedanaestogodišnjak iz Prnjavora priznao zastrašujuće nedelo. Pred psihologom, učiteljicom i direktorom škole slegao ramenima na pitanja zašto je usmrtio štene

Republika Srpska 08.05.2014 | 07:20
Prnjavor: Dječak ukrao, pa objesio psa

Jedanaestogodišnji K. S., učenik petog razreda osnovne škole u Prnjavoru, nakon što je ukrao i potom se sa njim poigrao, obesio je komšijinog psa o konopac u potkrovlju napuštene kuće!

O tome su obavešteni i alarmirani policija, Centar za socijalni rad, Društvo za zaštitu životinja, kao i odgovorni u školi.

Šokirani Ljubo Mitrović (65), vlasnik zlosrećnog tromesečnog psića, potvrdio je „Novostima“ da je dečak priznao šta je uradio.

“Zgroženi smo načinom na koji je život okončao naš nedužni Rio. Pogotovo da je tu morbidnu egzekuciju režiralo i izvelo dete”, ne skriva svoje ogorčenje Ljubo Mitrović, čiji unuci Nemanja i Miloš još žive u uverenju i nadi da će im se odnekud pojaviti njihov ljubimac, pošto se niko od ukućana nije usudio da im sopšti strašnu istinu”.

On je bez imalo kajanja, psihologu, pedagogu, učiteljici i direktoru škole priznao da je obesio našeg Rija. Branio se sleganjem ramena.


Jezivi prizor na tavanu napuštene kuće u Ulici Živojina Preradovića bez broja, nadomak magistralnog puta Banjaluka - Prnjavor, šokantno je delovao čak i na policajce.

Beživotno telo psića, sa konopcem oko vrata, vezanog za gredu potkrovlja, podsećalo je na scene iz horora.


“Tražimo da se slučaj detaljno i adekvatno istraži. Očito je da su u njemu zakazali roditelji, ali i socijalna i vaspitno-obrazovna ustanova. Na potezu je celokupno društvo da pokuša dečaka vratiti na pravi put. Jer, poznato je da su najveće masovne ubice, silovatelji i kriminalci, prethodno počinjali i trenirali se mučenjem i ubijanjem životinja - upozorava za beogradsku štampu Bogdana Mijić, iz Društva za zaštitu životinja NOA Banjaluka.

Kako se ispostavilo, K. S. je, iskoristivši odsustvo domaćina, psića ukrao iz dvorišne zgrade.

Pritisnut dokazima, pošto je uočen iz komšiluka, dečak je vlasnika odveo do mesta zločina. Policija je napravila uviđaj i predmet prosledila Centru za socijalni rad.

U ovoj ustanovi će pokušati da nađu rešenje, s obzirom da je reč o mlađem maloletniku, protiv kojeg po zakonu RS nije moguće podnošenje krivične prijave.

Severin Mitrović (38), sin Ljube, a otac dečaka Nemanje i Miloša, kaže da je, u njihovom razgovoru, majka K. S. slegala ramenima, nemoćna da bilo šta popravi u sinovljevom ponašanju. Saznajemo da je K. S. dete razvedenih roditelja.

Psić Rio bio je miljenik ne samo dece u ulicama Jovana Dučića i Živojina Preradovića.

Međutim, sada su se među stanare ovog prnjavorskog kvarta uselili ne samo tuga već i – strah!

Na površinu isplivavaju detalji ranijeg asocijalnog ponašanja K. S. Ne samo na ulici, već i u školi.

“Jednom prilikom o vrbu je obesio komšijinih pet mačića! Osim za životinje, zabrinuti smo i za našu decu”, ističu uznemireni i ogorčeni stanari.

Komentari / 0

Ostavite komentar