U Paragvaju održan izbor za "Mis debeljucu"

U Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja, održao se vrlo zanimljiv i drugačiji izbor za mis. U pitanju je tradicionalni izbor za "Mis debeljucu" koji je osmišljen da bi podigao samopouzdanje ženama, jer je čak 57 posto populacije ove zemlje gojazno.

Zanimljivosti 07.05.2014 | 17:18
U Paragvaju održan izbor za "Mis debeljucu"

Ove godine, pobednica je Monserat Monhes (24), koja je studentkinja psihologije i profesorka muzike. Ona je priznala da je ceo život punačka, ali i da je uvek bila lepa.

- Ovo je prvi put da učestvujem na ovakvom takmičenju i nije mi falilo ni hrabrosti ni samopouzdanja, a ovde sam da bih pokazala ženama koje su gojazne da mogu da vole sebe - rekla je Monserat.

Na takmičenju je učestvovalo 15 devojaka, a u publici su se našli njihovi brojni prijatelji i članovi porodice. Organizator ovog događaja istakao je da nije lako održati ovakvo takmičenje, jer je Paragvaj vrlo kontradiktoran.

- Nije lako održati izbor za "Mis debeljucu", jer u Paragvaju ima mnogo žena i muškaraca koji se bore sa gojaznošću i diskriminacijom zbog svog izgleda - rekao je Efe Beras.

Oko 57 procenata populacije ove zemlje je gojazno, otkrilo je njihovo ministarstvo zdravlja, a 22,8 procenata stanovništva je morbidno gojazno.

Za Dijanu Ćamoro, studentkinju medicine koja je prošle godine pobedila na ovom izboru, titula najlepše debeljuce donelo joj je i dobro i loše, jer se još više suočavala sa diskriminacijom. Zato se sada oseća mnogo rasterećeno kada je titulu prenela na Monserat, jer sada ima više vremena da se posveti studijama i praksi koju pohađa u bolnici.

Na kraju večeri, u četiri sata ujutru, neke kandidatkinje su bile toliko gladne, da su izašle i kupile pljeskavice u kiosku ispred mesta gde se održavalo takmičenje i bez imalo griže savesti uživale u tipičnom paragvajskom hamburgeru od teletine, sa jajetom i salatom.

Komentari / 0

Ostavite komentar