"Južni tok" će biti izgrađen

Predsjednik ruske Državne dume Sergej Nariškin izjavio je da ne sumnja da će "Južni tok" biti izgrađen, i da će Srbija već od 2016. godine početi da dobija znatne budžetske prihode od tog gasovoda.

Srbija 07.05.2014 | 08:02
"Južni tok" će biti izgrađen

"Južni tok" će biti izgrađen, nemam nikakve sumnje. Postavljanje cijevi u Srbiji počeće već ove godine i sve je već spremno za to. A od 2016. Srbija će već početi da dobija znatne budžetske prihode od "Južnog toka"", rekao je on u intervjuu za "Politiku", upitan da li će se nastaviti radovi na "Južnom toku" i kada bi mogli biti okončani.

Nariškin, koji je boravio u posjeti Srbiji, takođe kaže da se na zemlje kroz čiju teritoriju treba da prođe trasa "Južnog toka" vrši pritisak, i da to čine "američki partneri".

"Sasvim je očigledno da će projekat "Južni tok" donijeti ekonomske rezultate svima koji u njemu učestvuju, kao i Evropi u cjelini, ali naši američki partneri gledaju svoj geopolitički i ekonomski interes", dodao je predsjednik ruske Dume.

Oni, prema njegovim riječima, žele da iskoriste složenu situaciju sa Ukrajinom kako bi otvorili novo, bogato tržište Evrope za svoj gas iz škriljaca, koji će, kaže Nariškin, biti mnogo skuplji od gasa koji se doprema iz Rusije i Azerbejdžana u Evropu.

Komentari / 0

Ostavite komentar