Bil Klinton me je iskoristio, željela sam da se ubijem

Bivša ljubavnica Bila Klintona, Monika Levinski je prikinula višegodišnje ćutanje i rekla da je tokom skandala poželela i da se ubije, objavio je "Venti fer" u ekskluzivnom članku.

Svijet 07.05.2014 | 07:20
Bil Klinton me je iskoristio, željela sam da se ubijem

"Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona", započela je Monika prvu ispovest nakon dugog niza godina ćutanja.

"U nekim krugovima smatraju da mi je Klinton platio da ćutim. Zašto bih se inače suzdržavala od toga da progovorim o svemu, misle oni. Uveravam vas da je to daleko od istine. Konačno sam odlučila da dam mojoj prošlosti svrhu, a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati", rekla je Levinski.

Zasad su objavljeni tek isečci članka, koji će u celost "Veniti Fer" objaviti za nekoliko dana, a u njemu je ona ostala pri tome da je njena afera s Klintonom bila između dve odrasle osobe koje su pristale na nju.

Ono što ju je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

"Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći" smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10 miliona dolara.

"Nije mi se činilo da radim ispravnu stvar", otkrila je Levinski.

Poslije afere je živela u Londonu, ge je magistrirala socijalnu psihologiju. Živela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu.

Jedan od događaja koji ju je posebno potresao dogodio se se 2010. godine kada je brucoš Tajler Klementi (18) tajno snimljen dok se poljubio s muškarcem zbog čega je počinio samoubistvo.

Levinski piše da je plakala kada je čula za taj slučaj, zbog čega je njena majka bila posebno uznemirena.

"Proživljavala je 1998. godinu kada me nije ispuštala iz vida. Tada sam bila sklona samoubistvu pa je nedeljama bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koje sam proživljavala bojala se da se ne ubijem. Bojala se da ću doslovno umreti od srama" tvrdi Monika.

Tragedija mladog studenta je promenila značenje njene patnje.

"Možda ću, ako podelim svoju priču, pomoći drugima u trenucima njihovog najvećeg poniženja. Pitam se kako pronaći i dati svrhu svojoj prošlosti", kaže Levinski.

"Možda sam i prva osoba čije je globalno poniženje došlo zahvaljujući internetu," zaključila je Levinski.

Komentari / 0

Ostavite komentar