Ukinut pritvor Davoru Elezu

Sud BiH donio je rješenje o ukidanju pritvora Davoru Elezu, bratu vođe zločinačke organizacije Darka Eleza, te odredio mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 06.05.2014 | 20:42
Ukinut pritvor Davoru Elezu

Davoru Elezu zabranjeni su napuštanje mjesta boravka, putovanja i sastajanje s određenim osobama, te je obavezan da se javlja dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom od devet do 11 sati, u Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Elez i Milosav Vesković (36) danas su se u Sudu BiH izjasnili da nisu članovi zločinačke organizacije kojom je rukovodio Darko Elez, te su negirali krivicu za druga teška krivična djela za koja ih tereti Tužilaštvo BiH u predmetu "Lutka".

Elez se predao Graničnoj policiji BiH u ponedjeljak, dok je Vesković uhapšen jutros na graničnom prelazu Karakaj.

Tužilaštvo BiH danas je, uz saglasnosti s odbranom Davora Eleza, zatražilo da mu Sud ukine pritvor i odredi mjere zabrane. Kao olakšavajuću okolnost, Tatjana Savić, Elezov advokat, iznijela je činjenicu da se Elez sam predao policiji.

Elez, koji je državljanin BiH i Srbije, bio je nedostupan Tužilaštvu BiH te je sudski postupak u odnosu na njega i njegovog brata Darka bio odvojen. Živio je u Beogradu sa suprugom i troje maloljetne djece. Vesković je takođe navodno bio u Srbiji, a prema nezvaničnim informacijama, on je dobio poziv Suda BiH da se javi i krenuo u BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar