Sumnjive pritvatizacije u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH /FBiH/ danas je sa Rudnikom mrkog uglja Mostar i "Vatrostalnom" iz Busovače dopunila listu preduzeća za koje postoje indicije da su privatizovana na sumnjiv način.

Bosna i Hercegovina 05.05.2014 | 19:16
Sumnjive pritvatizacije u Federaciji BiH


Iz Vlade FBiH saopšteno je da će informacije o ovim privatizacijama uputiti nadležnim tužilaštvima.

U nastavku sjednice Vlada će razmotriti Informaciju o trenutnom stanju stendbaj aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Vlada će dati i mišljenje na Nacrt programa o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između vlada Turske i Srbije i Savjeta ministara BiH za period od 2014. do 2016. godine.

Na sjednici će biti razmatrano i izjašnjenje na amandmane koje je na Prijedlog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom podnio Klub poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kao i Informacija o stanju na poplavljenim područjima.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog uredbe kojom se pobliže uređuje način provođenja pojedinih odredaba zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju ratnih veterana, te Prijedlog
dopuna Uredbe o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća.

Predviđeno je razmatranje Informacije Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju u prehrambenoj industriji u 2013. godini, donošenje Rješenja o razrješenju dužnosti privremenog koordinatora za evropske integracije u ime Vlade FBiH, te pokretanje procedure javnog konkursa za izbor novog direktora Federalne uprave Civilne zaštite.

Komentari / 0

Ostavite komentar