Komšićeva apelacija zbog odluke o prebivalištu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputiće apelaciju Ustavnom sudu BiH povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srpske.

Bosna i Hercegovina 05.05.2014 | 15:38
Komšićeva apelacija zbog odluke o prebivalištu

"Nakon što je Odluka objavljena u `Službenom listu Republike Srpske`, 24. aprila stekli su se formalni
uslovi za pokretanje apelacije pred Ustavnim sudom BiH", saopšteno je iz Predsjedništva BiH. Vlada Republike Srpske donijela je 17. aprila Odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Željka Cvijanović izjavila je tada da je ova odluka privremenog karaktera i da će važiti do donošenja zakona o prebivalištu na nivou BiH. Ona je navela da je odlukom propisano da je lice koje prijavljuje prebivalište dužno da dostavi jedan od četiri dokaza navedenih u odluci, koji su u skladu se evropskim standardima i koji su navedeni i u tekstu predloženog zakona o prebivalištu.

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srpsko Sarajevo

05.05.2014 15:04

Komšić-beg mora nešto smisliti jače do izbora, ovo mu je vala baš bezveze. A znam da ga plaši svako dokazivanje istine

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.05.2014 18:25

Ovaj je odavno spreman za stručnu pomoć. Njega samo Muslimani vole jer radi za njih više od Bakira. U skladu sa "evropskim previlima" da prijaviš 15tero u jednosoban stan ili da se građani druge države prijave za glasanje. Idi Željko i traži psihologa da ne mlatiš gluposti.

ODGOVORITE
Name

pero

05.05.2014 20:43

pa sta se komsic buni, u federaciji nisi mogao povratiti imovinu ako nisi bio negdje kod njih prijavljen i to su dolazili u provjeru prebivalista. ovi nasi poltroni to neznaju i ne umiju da mu zacepe usta.

ODGOVORITE