Rusi zabranili rad crnogorskoj banci

Centralna bankaRuske Federacije /CBRF/ oduzela je licencu za rad crnogorskoj Atlasbanci u Moskvi, zbog nepoštovanja zakonskih procedura te države isumnje da je nezakonitim transakcijama izneseno oko devet milijardi rubalja /oko 183.000.000 evra/.

Region 05.05.2014 | 13:42
 Rusi zabranili rad crnogorskoj banci

Atlas banka Duška Kneževića odaprila 2008. godine posluje u Rusiji.


Iz pres službe CBRF danas jeobjavljeno da Atlas banka nije postupala u skladu sa zakonom uoblasti borbe protiv legalizacije /pranja/ prihoda koji su dobijenihkriminalnim putem i finansiranjem terorizma, u smislu davanjablagovremenih informacija ovlašćenom organu na poslovima kojipodliježu obaveznoj kontroli.

"Osim toga, kreditna institucija nije preduzela mjere s ciljem dobijanja informacija o svrsi i namjeni poslovnih odnosa sa klijentima banke", navodi se u saopštenju koje prenosi ruska agencija Interfaks. Prema podacima CBRF, tokom 2013. godine Atlas banka je bila uključena u sumnjive operacije vezane za prenos novčanih sredstava van granica Rusije u iznosu od ukupno devet milijardi rubalja. Atlas banka je dio balkanske Finansijske grupe Atlas i u Rusiji je prva banka sa akcionarima iz Crne Gore. Jedini osnivač banke je "Atlas banka AD Podgorica".

Atlas banka je u prvom kvartalu 2014. godine prema rejtingu Interfaksa-100 zauzela 719. mjesto po
veličini aktive. Banka ne učestvuje u sistemu osiguranja depozita. Informaciju CBRF da je oduzeta dozvola za rad prenijela je i RIA "Novosti". Atlas grupa je sredinom aprila ove godine demantovala medijske natpise da je Atlas banka u Moskvi pred zatvaranjem, navodeći da se protiv grupe vodi zlonamjerna prljava medijska kampanja.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

05.05.2014 18:36

Sve zaplijeniti jer su to Milove pare "legalno" stečene

ODGOVORITE