Elezovom prijatelju zapaljen automobil

Daliboru R. (41) u četvrtak uveče zapaljen je automobil na parkingu u centru Loznice. Kako nezvanično saznajemo, radi se od Daliboru Ristiću zvanom Daba, koji je jedan od članova nekadašnje grupe Darka Eleza i jedan je od rijetkih koji nije pao kada i njegov gazda.

Srbija 03.05.2014 | 08:30
Elezovom prijatelju zapaljen automobil

Prema nezvaničnim informacijama, automobil marke golf pet na parkingu je ostavila Daliborova kćerka, dok je on bio odsutan iz grada.

Navodno je Ristić ostao dužan za automobil, pa su mu oni kojima je dužan na ovaj način naplatili potraživanje.

Za  Ristićem je godinama bila raspisana potjernica iz RS i BiH, među kojima je i ona zbog pljačke banke u Ugljeviku.

U oktobru 2011. godine Srbija je za Ristićem raspisala potjernicu zbog šverca heroina, a on se tada, prema navodima policije, krio u BiH pod lažnim imenom. Godinu dana kasnije našao se iza rešetaka.

Ristić je često prelazio s jedne na drugu obalu Drine, kod Zvorničkog jezera i Donjeg Šepka, koristeći čamce kojima su upravljali mladići koji su kao i on imali zaštitu na mjestu gdje nikako nisu smjeli da je imaju.

On je označavan i kao komandant mladića koji obijaju kuće i stanove u lozničkom kraju, ali i u BiH, ali mu je taj posao stao.

Kradena roba prebacivana je preko Drine do naselja Branjevo.

U Loznici se dičio ulogom u BiH, a kako kažu u tom kraju, kretao se u društvu Lozničana kojima su lopovluk i razbojništvo glavni zanati, mada su rijetko dospijevali iza rešetaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar