Vučić piše svaki dinar za koridore

Premijer Srbije sljedeće nedjelje predstavlja detaljan plan za izgradnju najvećih infrastrukturnih objekata u zemlji. Na bilbordima će biti istaknute cijene radova i rokovi.

Srbija 03.05.2014 | 08:20
Vučić piše svaki dinar za koridore

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstaviće iduće nedjelje plan za završetak najvećih infrastrukturnih projekata u državi, kao i preciznu računicu koliko je novca po tom osnovu do sada potrošeno - saznaju „Novosti“.

Pored zacrtanih rokova da se do kraja 2016. definitivno okončaju radovi na Koridoru 10 i da potpuno bude izgrađen auto-put Beograd - Požega, predsednik Vlade bi trebalo da objelodani i koliko će ti poslovi tačno da koštaju Srbiju i kako će da se finansiraju.

Vučić je već najavio da bi za ostatak saobraćajnice do Požege trebalo da se napravi koncesioni ugovor, a da se sa potencijalnim partnerima za taj posao već razgovara.

Cilj nove vlade je, kako nam je rečeno u Nemanjinoj 11, i da se tokom ovog mandata završe dionice od Pojata do Preljine i od Beograda do Zrenjanina.

Premijer će, u okviru predstavljanja Vladinog plana za izgradnju infrastrukture, upoznati javnost i sa potpuno novom kontrolom trošenja novca za izgradnju.

Naime, ideja je da se na svakoj lokaciji, gradilištu i budućoj saobraćajnici postave bilbordi na kojima će pisati koliko koštaju radovi, kada će posao biti završen, ko su investitori, a ko izvođači.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahaha

03.05.2014 07:24

A bilbordi?Jel to besplatno? Ko ce to platiti?

ODGOVORITE