Šta su prvi koraci novih ministara Vlade Srbije?

Učinićemo sve da pomognemo posrnuloj građevinskoj operativi, sprečimo mahinacije u putnoj privredi i da ubrzamo izgradnju autoputeva, kaže podpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Srbija 02.05.2014 | 20:57
Šta su prvi koraci novih ministara Vlade Srbije?

Potpredpredsednik Vlade i novi ministar saobraćaja, infrastrukture i građevine Zorana Mihajlović za beogradsku štampu kaže da će se već prvog maja sastati sa svim direktorima javnih preduzeća, agencija i direkcija iz njenog resora.


“Pre svega, najvažnije je sprečiti da nam deca ginu u saobraćaju i o tome ću pričati sa svim nadležnima iz te oblasti od kojih očekujem konkretne predloge”, navodi Mihajlovićeva. Ona kaže da je važno ubrzati radove na koridorima 10 i 11 , jer bez saobraćajne infrastrukture nema ni investicija.

Novi ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković u izjavi za srbijansku štampu kaže da su prvi koraci koji su i presudno bitni usvajanje strategije poljoprivrede i primena Zakona o podsticajima u poljoprivredi.

“Dosledna primena ovog zakona je bitna, da naši poljoprivrednici dobijaju sredstva kao podsticaj i to u svim segmentima poljoprivrede”, kaže Bogosavljević-Bošković.

Donošenje novog zakona o energetici biće prioritet za Aleksandra Antića, novog ministra energetike i rudarstva.

“Vlada je povukla iz skupštine predlog tog zakona. Sa svojim timom, koji ću oformiti u najkraćem mogućem periodu, treba da ga pogledam, a onda i da ga vratim u parlament”, objašnjava Antić.

Iako je zadržao stari resor, Rasim Ljajić, ministar trgovine, telekomunikacija i turizma, kaže da će i u njegovom ministarstvu biti novina i najavljuje donošenje novog zakona o potrošačima, a prvi put će biti napravljen i zakon o berzama.

“Daćemo veću važnost resoru turizma, koji je do sada bio pastorče, jer je uvek bio deo velikih ministarstava”, priča Ljajić.

Bratislav Gašić, ministar odbrane, kaže da ga čeka detaljno upoznavanje sa situacijom u Ministarstvu.

Komentari / 0

Ostavite komentar