Bridžston ide iz Moto GP

Kompanija Bridžston objavila je da će se povući iz kraljevske klase Moto GP šampionata na kraju 2015. godine.

Ostali sportovi 01.05.2014 | 12:26
Bridžston ide iz Moto GP

Japanska kompanija je bila jedini dobavljač pneumatika u šampionatu od 2009. godine, kada se Mišelin povukao.

Kjota Futami, generalni menadžer Bridžstonovog odeljka za auto-moto sport, rekao je da je ta kompanija ispunila svoje ciljeve u Moto GP šampionatu i da je vreme da se povuče.

“S velikom tugom moram da kažem da ćemo napustiti Moto GP šampionat posle uspešnog učešća u njemu. Međutim, pošto smo ispunili sve ciljeve koje smo postavili pred ulazak u šampionat pre deset godina, uključujući i udeo u brojnim titulama, naša kompanija veruje da je vreme da počnemo sa povlačenjem iz sporta. U naredne dve sezone nastavićemo sa velikom podrškom svim timovima i vozačima i nastavićemo program razvoja pneumatika. Nastavićemo da pomeramo granice da bismo se na najbolji način na kraju 2015. godine oprostili od šampionata”, rekao je Futami.

Bridžston je u Moto GP šampionat ušao 2002. godine, a prvi trijumf doneo mu je Makoto Tamada na Velikoj nagradi Brazila 2014. godine. Prvu titulu na motoru sa Bridžstonovim pneumaticima osvojio je Kejsi Stoner kao vozač Dukatija 2007. godine.

U Moto2 i Moto3 kategorijama dobavljač pneumatika je Danlop, a posle odluke Bridžstona o povlačenju Dorna je objavila da je otvorila konkurs za njegovog naslednika. Konkurs će biti otvoren u naredne tri nedelja, a potom će biti i konačna odluka da bi novi dobavljač pneumatika spreman dočekao 2016. godinu.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Španije na stazi “Heres”.

Komentari / 0

Ostavite komentar