Vlada Srbije: Vozila samo za najviše državno rukovodstvo

Propisan je i način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu, kao i da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Srbija 01.05.2014 | 11:21
Vlada Srbije: Vozila samo za najviše državno rukovodstvo

Vlada Republike Srbije donela je odluku da u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade, Republičkom javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vreme počinje u 7.30 časova i završava se u 15.30 časova.

Ova odluka je doneta s ciljem postizanja bolje i efikasnije organzacije radnog vremena, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, kojom je propisano da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Takođe, na današnjoj sednici Vlade Srbije, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Vlada Srbije imenovala je danas Novaka Nedića za generanog sekretara Vlade.Nedić, iz ugledne pravničke porodice, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine radio je u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Nedić, osnovane 1926. godine.

U imenik Advokatske komore Beograda upisan je 2007.Bavi privrednim i krivicnim pravom, a stekao je Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivicno pravne zaštite maloletnih lica.

Govori engleski jezik.Njegov prethodnik na mestu generalnog sekretara Vlade Veljko Odalović imenovan je danas za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova.

Vlada Srbije donela je zaključak kojim se Projekat uređenja dela priobalja Beograda - „Beograd na vodi“ utvrđuje kao projekat od značaja za Republiku Srbiju.

Vlada je usvojila Predlog zakona o izmeni zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i uputila ga Narodnoj skupštini na razmatranje po hitnom postupku.

Komentari / 0

Ostavite komentar