SDS: Narod traži pravdu!

Ko tvrdi da zaista voli i štiti Republiku Srpsku, ne smije da je potkrada, ne smije da njenom narodu čini nepravdu i ne smije da je gura u sukobe.

Republika Srpska 30.04.2014 | 14:18
SDS: Narod traži pravdu!


Izgleda da je režim zaboravio da Republika Srpska nije stvorena iz hira i prohtjeva, već iz prijeke potrebe da se sakupimo bar na jednom dijelu ove teritorije i tu nađemo spas i budućnost. Drska je i bezobrazna kampanja kojom Dodikova vlast pokušava da uljepša sliku stvarnog stanja.

Pa zar zaista vjeruju da će guranjem ispred sebe imena Gavrila Principa, Nikole Tesle i Ive Andrića, sakriti svoj lažni patriotizam, naučno i privredno posrnuće, krizu morala, urušavanje prosvjete i kulture?

Ne smijemo da dozvolimo da istorija Republike Srpske bude istorija pljačke.

Režim je izgubila svako pravo da traži povjerenje, jer nije ispunio niti jedno od svojih obećanja; nema borbe protiv korupcije, nema novih radnih mjesta, nema revizije privatizacije - iako narod godinama čeka na to. Uostalom, i ono najvažnije obećanje koje je Dodikova vlast dala, obećanje da će Republika Srpska biti samostalna u odnosu na BiH, danas, kada su nam potpuno prazne blagajne i kada je narušeno povjerenje u Republiku Srpsku, izgleda dalje nego ikada do sada.     

Potrebne su promjene! Promjene svega onog što nam danas smeta.

Narod traži pravdu, borbu protiv korupcije, traži da neko pokrene privredu i da ga zaposli; Republika Srpska traži i pomiritelje koji će narod, iznutra zavađen i posvađan zbog politike zavadi pa vladaj, pomiriti, a zatim i ujediniti u borbi za bolje dane.  

Politika je izbor mogućeg. Na sljedećim izborima postoje dva moguća izbora. Moguće je podržati Dodikovu vlast u onome što čini i nadati se da će oni popraviti stanje. Mi ne vjerujemo u takvu
mogućnost, jer su oni odgovorni za postojeće stanje i ono je posljedica njihovog rada, njihovog načina razmišljanja i njihovog ponašanja na vlasti.

Druga mogućnost je, zapravo, jedini pravi izbor - sveobuhvatne promjene za Republiku Srpsku. To je obavezan smjer!

Postoje i oni koji kažu da treba graditi treći put. Oni se plaše istinskih promjena. Oni nam poručuju da se ujedinimo sa režimom i da u takvom jedinstvu tražimo spas za Republiku. Smatramo da je to pogrešna ocjena, jer aktuelna vlast zbog toga neće postati nimalo čistija, niti se na taj način mogu desiti suštinske promjene.

Vrijeme je da političari pokažu potrebnu ozbiljnost i iskrenu zahvalnost Republici Srpskoj i svima koji je doživljavaju kao svoju otadžbinu, a posebno onima koji su podnijeli žrtve u njenom stvaranju. To se sa glavnim protagonistima aktuelnog režima ne može postići.    

Zbog toga smo odlučili da ne ostavljamo prostor za grešku i špekulacije. Odlučili smo da budemo u Savezu za promjene i da mobilišemo sve zdrave političke snage i sve građane. Savez za promjene je savez sa narodom.

Na predstojećim izborima Savez za promjene predstavljaće naši zajednički kandidati za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske. To je način da ujedinimo svaki oblik podrške promjenama u Republici Srpskoj i da ne ostavimo prostor za izborne manipulacije. Naši izabrani predstavnici imaju obavezu da u cilju ostvarivanja promjena usvoje:

- Zakon o ispitivanju porijekla i oduzimanju nezakonito stečene imovine,

- Zakon o nezastarjevanju krivičnih djela iz procesa privatizacije,

- Zakon o sukobu interesa,

- Zakon o sistemu plata u javnom sektoru,

- Zakon o upravljanju i zaštiti prirodnih resursa,

i set zakona i izmjena i dopuna zakona u oblasti finansija i poreske politike.

 

 

Uvjereni smo da će usvajanjem ovih zakona biti ojačan pravni poredak u Republici Srpskoj, a što je osnovni preduslov za pobjedu nad svim drugim nepravdama i nedaćama pod čijim teretom živi narod
Republike Srpske. Samo ujedinjeni u Savezu za promjene možemo Rapublici Srpskoj obezbjediti budućnost, mir i stabilnost.


Proglas Srpske demokratske stranke

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac rs

30.04.2014 12:14

Steta ovako lijepo pisanje o tako nikakvom covjeku kao sto je Dodik.

ODGOVORITE
Name

dnk

30.04.2014 13:08

SDS jedan jedini!

ODGOVORITE
Name

Ostoja

30.04.2014 15:19

Dodiku treba nabaciti lisice!

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

30.04.2014 21:15

RS je nastala borbom , dok smo ginuli baaaja je švercovao - koji će onda borac sem Ćurguguze glasati za njega!?

ODGOVORITE