Umirao 40 minuta zbog loše smrtonosne injekcije

U zatvoru u američkoj saveznoj državi Oklahomi je sinoć pogubljenje jednog osuđenika pošlo po zlu kad je zbog netestirane smrtnonosne injekcije on proveo 40 minuta u pravoj agoniji, da bi na kraju preminuo  od srčanog udara, objavili su američki mediji.

Svijet 30.04.2014 | 11:51
Umirao 40 minuta zbog loše smrtonosne injekcije

Mučan kraj života Klejtona Loketa (38), osuđenog silovatelja i ubice, podstakao je neke kritičare da njegovo pogubljenje okarakterišu kao pravo mučenje, prenela je agencija AFP.

Loketu je ubrizgana nova, netestirana smrtonosna injekcija, koja je sastoji od tri leka, sedativa, anestetika i smrtonosne doze kalijum hlorida.

On je nakon deset minuta pao u nesvest, ali je tri do četiri minuta kasnije počeo da se grči, teško diše i steže vilicu.

Direktor Službe za zatvorske kazne Oklahome Robert Paton je potom naložio prekid izvršenja smrtne kazne, navodeći kao razlog to što je Loketu pukla vena.

Osuđenik je preminuo od snažnog srčanog udara 40 minuta nakon što mu je ubrizgana prva injekcija. Portparol zatvora je rekao da, iako su Loketu lekovi ubrizgani, “oni nisu ušli u njegov sistem”.

Paton je odmah naložio dvonedeljno odlaganje pogubljenja drugog zatvorenika, Čarlsa Vornera, koji je trebalo da bude pogubljen dva sata nakon Loketa. 

Komentari / 0

Ostavite komentar