Propala još jedna licitacija “Novoteksa“ (VIDEO)

I šesti put niko nije bio zainteresovan da na licitaciji kupi novi pogon "Novoteksa" po cijeni od 3 570 000 maraka, a u maju će biti održana Skupština povjerilaca na kojoj će se donijeti odluka o preduzeću koje je zbog duga od 60 000 000 maraka otišlo u stečaj.

Republika Srpska 29.04.2014 | 18:18
Propala još jedna licitacija “Novoteksa“ (VIDEO)

Stečajni upravnik Lazar Đurđević tužio je preduzeće "Imeks-internacional" jer nije platilo zakup i druge obaveze.

"I šesta licitacija je propala, a pošto do sada nije bilo zainteresovanih predložiću Skupštini povjerilaca da smanji ponovo početnu cijenu. Ja sam podnio tužbu protiv preduzeća "Imeks-internacional" koje je bilo zakupilo postrojenja "Novoteksa", ali nije izmirilo svoje obaveze"- kaže Lazar Đurđević, stečajni upravnik "Novoteksa"


I dok je trajala licitacija ispred "Novoteksa" ponovo su se okupile radnice kako bi saznale da li se nazire kraj njihove šestogodišnje agonije. 

Slobodanka Pikić, bivša radnica "Imeks-internacionala" i "Novoteksa" kaže da više ne mogu ovjeriti
zdravstvenu knjižicu.

"Mi želimo da se vratimo na posao, da nam se isplate zaostale plate i da Vlada ponovo pokrene proizvodnju. Od juče ne možemo ovjeriti zdravstvene knjižice jer nisu plaćene obaveze za penzijsko i zdravstveno osiguranje" 
 
Umjesto novog pogona u kom je moguća proizvodnja, bivši direktor "Nikole Tesle" Dragan Vučetić ranije je za 406 000 maraka kupio stari srušeni pogon "Novoteks", a to je samo jedan u nizu suludih poteza koji je ugrozio opstanak tekstilne industrije.

Mi smo došli do podataka da je Vučetić dok je bio direktor Javnog preduzeća u Njemačkoj osnovao svoje privatno preduzeće "Nikola Tesla GMBH" sa registarskim brojem HRB 77397 na adresi Media-park u Kelnu.

Za sada niko od nadležnih ne želi da kaže kakve su transakcije obavljane, i da li je u sumnjivim poslovima veoma iskuni Vučetić preko svoje privatne firme u Njemačkoj možda izvlačio sredstva iz našeg javnog preduzeća: To bi svakako trebali utvrditi istražni organi koji bi pregledom dokumentacije koja se krije od očiju javnosti možda utvrdili pravi uzrok problema nove tekstilne industrije u Hercegovini.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bob Rock

29.04.2014 16:59

Ma propali smo mi svi sa ,,ovim" kao babin trosjed!

ODGOVORITE
Name

hercegovina

29.04.2014 17:24

Dokle vise da trpimo? Sve propala do propale investicije. Ma pljacka nevidjena. Ovo nema nigde! Unistise nas, Jadan narod nema kud. Tesla tekstil prevara, aerodrom prevara, Cesi da grade termu prevara, Dabar prevara,,, svi vuceticevi potezi prevara, pilane, vocnjaci, farme, itd. Samo clanovi podobni dobivaju poslove u elektroprivredi i uzimaju nase plate. Vrhunac javasluka i pljacke. Ma dosta vas je vise!

ODGOVORITE