Iz Foče u Banjaluku po svoja prava! (VIDEO)

Miladina Božanovića i Bogdana Miletića muka je natjerala da čak iz Foče dođu u Banjaluku i od nadležnih potraže svoja prava.

Republika Srpska 29.04.2014 | 19:34
Iz Foče u Banjaluku po svoja prava! (VIDEO)

Odlikovanom Miletiću, borcu I kategorije i RVI, ćerka je poginula u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Godinama traži da mu se riješi stambeno pitanje, a ovih dana dobio je tek alternativni smještaj. 

Božanović je od BORS-a tražio sredstva za samozapošljavanje, a nakon odbijanja nije mu jasno ni zašto je odbijen ni koliko je bodova ukupno imao.

Ovaj rat uzeo mu je najmilije, uništio zdravlje i ostavio ga samog da se bez krova nad glavom bori sa sinom invalidom. Ćerka Ranka poginula je na ratištu u 24 godini. Iza nje je  ostalo priznanje i odlikovanje, od kog se, nažalost ne može živjeti.

Ovaj starac nema mnogo zahtjeva. Samo da mu se obezbjedi ono što nadležni već godinama  u medijima govore. Porodice poginulih moraju niti stambeno zbrinute, a njemu je tek nedavno obezbjeđen alternativni smještaj, koji  i nije trajno rješenje.

U Boračkoj organizaciji Republike Srpske tvrde da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali da postoji mogućnost da se taj problem riješi.

Miladin Božanović ima drugačuju muku. Tražio je sredstva za zapošljavanje. Tvrdi da ga je boračka organizacija u Foči zakinula, a BORS  potpuno odbacio.

A tražio je samo da mu se odgovori koliko je tačno imao bodova?

Sada živi od 119 maraka  mjesečno socijalne pomoći i boračkog dodatka.  Božanović se nekoliko puta pismeno obraćao  rukovodstvu  BORS-a, međutim  Pantelija Ćurguz tvrdi da nije upoznat s ovim slučajem.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

đole

29.04.2014 20:02

Velika sramota za BORS i Republiku Srpsku.

ODGOVORITE