Obamin rejting sve lošiji

Popularnost predsednika Sjedinjenih Država Baraka Obame na najnižem je  nivou ikad, pošto su Amerikanci nezadovoljni njegovim potezima na polju ekonomije, zdravstvene zaštite i krize u Ukrajini, pokazuju najnovija istraživanja javnog mnjenja.

Svijet 29.04.2014 | 21:18
Obamin rejting sve lošiji

 Kako je preneo AFP, Obamu danas podržava samo 41 odsto birača, u odnosu na 46 pre samo tri meseca. Istraživanje koje su sproveli "Vašington post" i Ej-Bi-Si (ABC) pokazuje da Obaminu ekonomsku politiku podržava 42 odsto ispitanika, 37 odsto je za sprovođenje novih mera zdravstvene politike, a samo 32 odsto podržava predsednikov pristup krizi u Ukrajini i odnosima s Rusijom.

Kako primećuje "Vašington post", loš rejting će skoro izvesno uticati i na uspeh demokratskih kandidata
na izborima koji se održavaju na jesen.Republikanci, naime, već kontrolišu Predstavnički dom Kongresa i očekuje se da će zadržati tu nadmoć, pa će glavno pitanje predstojećih izbora biti - da li će preuzeti i Senat.

Istraživanja pokazuju i da će odziv belih i starijih glasača, glavnog biračkog tela republikanaca, biti značajan na jesenjim izborima, dok među mladima i manjinama vlada apatija - a baš zahvaljujući tim glasovima Obama je osvojio oba predsednička mandata, citira AFP vašingtonski dnevnik.

Komentari / 0

Ostavite komentar