Policajac otpušten jer je krao u marketu

Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika čiji su inicijali V.S, iz Jedinice granične policije "Aerodrom - Sarajevo", zbog krađe u jednom sarajevskom trgovinskom centru.

Bosna i Hercegovina 29.04.2014 | 11:07
Policajac otpušten jer je krao u marketu

Ovo lice je u više navrata u trgovinskom centru u Sarajevu, odjeveno u službenu uniformu, kralo prodajne artikle, čime je počinilo težu povredu službene dužnosti, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Iz Granične policije preciziraju da se povreda službene dužnosti definiše kao "narušavanje javnog reda i mira, posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili bilo kojom drugom aktivnošću kojom se narušava javni red i mir i tom aktivnošću narušava ugled policijskog organa, bez obzira na vrijeme i mjesto događaja".

Prema ranijim novodima medija, granični policajac uhvaćen je početkom februara u krađi suhomesnatih proizvoda u Tržnom centru "Intereks" u sarajevskom naselju Stup. Bio je u službenoj uniformi sa službenim naoružanjem.

Zaposleni u ovom tržišnom centru naveli su da je već neko vrijeme postojala sumnja da ovo lice krade suhomesnate proizvode, ali zbog službene uniforme, mislili su da griješe. Međutim, posljednji put službenici obezbjeđenja objekta uhvatili su ga na djelu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JOCO

29.04.2014 16:21

Ja bi ga oslobodio.Za malo suhog mesa nije fer da odgovara.Gladan covjek bio.

ODGOVORITE