Sukobi u Donjecku, žrtve i novinari

Najmanje 14 osoba povređeno je u Donjecku na istoku Ukrajine tokom sukoba proruskih aktivista i učesnika akcije za jedinstvenu Ukrajinu, javile su ukrajinske i ruske agencije, navodeći da su povređeni sa različitim stepenom povreda smešteni u bolnice.

Svijet 29.04.2014 | 12:40
Sukobi u Donjecku, žrtve i novinari

Među povređenima je i novinar ukrajinskog lista "Nedeljno ogledalo"  Evgenij Šibalov, navodi Ukrinform.

Agencije navode da je moguć i veći broj povređenih, dok je izveštač Rojtersa ranije javio da je video najmanje pet osoba sa obe strane sa povredama glave, a da povrede nisu izgledale opasne po život.

Ukrinform izveštava da su u ponedeljak na učesnike marša za jedinstvenu Ukrajinu napali ljudi u maskirnim unifromama sa palicama i da su oštetili pet automobila, učesnika trke podrške akcije "Jedinstvena Ukrajina".

Ruska informativna agencija (RIA) Novosti navela je da su mnogi žitelji Donjecka, koji su bili svedoci sukoba pristalica federalizacije Ukrajine i nacionalista, revoltirano prilazili policajcima i tražili objašenjenje zašto se dopuštaju takvi ekscesi u gradu.

Od marta na istoku Ukrajine - u Donjecku, Harkovu i Lugansku, traju mitinzi pristalica federalizacije, koji su se potom proširili na još nekoliko gradova Donjecke oblasti, protiv kojih su vlasti u Kijevu pokrenule obimnu "antiterorističku operaciju" uz privlačenje jedinica vojske.

Komentari / 0

Ostavite komentar