Uhapšeno osam osoba zbog šverca ljudima

Osam osoba, među kojima i dvojica graničnih policajaca, uhapšeno je, a za još pet ljudi se traga zbog sumnje da su nezakonito prebacivali Albance sa Kosova i Metohije u Hrvatsku i dalje u ostale zemlje EU.

 

Region 27.04.2014 | 18:28
Uhapšeno osam osoba zbog šverca ljudima

Privremeni načelnik Policijske uprave vukovarsko-sremske Miroslav Puž rekao je na konferenciji za novinare da je policija 13 hrvatskih i srpskih državljana juče krivično prijavila Uskoku zbog sumnje da
su od februara protivzakonito prebacivali ljude preko granice.

Među osam uhapšenih, od kojih su sedmoro hrvatski državljani i jedan državljanin Srbije, nalaze se i dvojica hrvatskih graničnih policajaca s graničnog prelaza Bajakovo.

Puž je rekao da su hapšenja obavljena u sklopu akcije "Pasaš", koja je dovršena 25. na 26. aprila u saradnji s Uskokom.

Pretragom stanova i drugih prostorija, koje su osumnjičeni koristili na području Vukovarsko-sremske i Istarske županije, pronađen je veći broj mobilnih telefona, dva automobila, kreditne i bankarske kartice,
novac i SIM-kartice.

Istragom je utvrđeno da su se osumnjičeni udružili u zločinačku organizaciju te su u najmanje 12 navrata nezakonito prebacivali osobe s područja Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, u Istru te dalje u ostale zemlje EU.

Pritom su naplaćivali iznos ne manji od 3.400 evra po krijumčarenoj osobi, čime su nezakonito stekli najmanje 214.000 evra.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar