Majkić: Novi pokušaj otimanja pozicije Srbima

U Republici Srpskoj je jasno, na bazi velikog broja dosadašnjih  primjera, da se pozicija direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ pokušava "oteti" Srbima, iako je u nekoliko navrata o tome
postignut dogovor političkih lidera, izjavila je poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Dušanka Majkić.

Republika Srpska 27.04.2014 | 19:18
Majkić: Novi pokušaj otimanja pozicije Srbima

Majkićeva je istakla da se privodi kraju izbor direktora RAK-a, te da  istovremeno sa okončanjem procedura za izbor, stižu sve češći glasovi iz Federacije BiH kojim se optužuje predsjednik Republike Srpske Milorad  Dodik za vršenje političkog pritiska da, kako navode, "svoj kadar instalira na direktorsku poziciju u RAK-u".

"Evidentno je da Kemal Huseinović, poslije jednog punog četvorogodišenjeg mandata i sedam godina tehničkog mandata, treba da ode. Takođe, prema ranijem stranačkom dogovoru o principu nacionalne
rotacije u institucijama BiH, kandidat iz reda bošnjačkog naroda nikako ne bi trebalo da bude ponovo izabran na tu poziciju", naglasila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, u nekoliko navrata je među liderima političkih partija usaglašeno da pozicija direktora RAK-a pripadne Srbinu iz Republike Srpske i o tome nije bilo spora.

"Međutim, ovih dana, ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić, sa čijom su se političkom partijom i vršila sva usaglašavanja oko pozicija u institucijama BiH, kaže kako `nema rezervacije za bilo koga, a posebno predstavnike nekog naroda", podsjetila je Majkićeva.

Ona je upitala da li to znači promjenu politike SDP-a u odnosu na sve do sada postignute dogovore.

"Znači li to da će zbog eksplicitnog stava SDP-a da se do daljnjeg, odnosno do izbora, ne vrše nikakva imenovanja, koji će posve sigurno podržati i ostale bošnjačke partije u Savjetu ministara BiH, mandat
Huseinovića produžiti i u 12 godinu od izbora", pita Majkićeva.

Ona je ukazala na činjenicu da se, kada je riječ o izboru direktora RAK-a, političkim partijama iz Federacije BiH pridružio i SDS.

"Predsjednik SDS /Mladen Bosić/ kaže da Milorad Dodik želi pod svoju kontrolu da stavi RAK. Iz ovog proističe: može Kemal Huseinović, ali ne može niko iz Republike Srpske, jer bi mogao biti Dodikov čovjek", navela je Majkićeva.

Ona smatra da je strašna poruka koju šalje Bosić, jer su bile potrebne godine da se postigne paritet i rotacija na pojedinim mjestima u institucijama BiH.

"Došli smo dotle da se SDS sad toga odriče. Lakše im je sa Bošnjacima postići dogovor. O posljedicama ne razmišljaju, o Republici Srpskoj ne razmišljaju, o svom narodu ovdje ne razmišljaju. Vlast je postala jedina zvijezda vodilja, ma koliko ona koštala", rekla je Majkićeva.

Ona je podsjetila da je na osnovu Sporazuma o saradnji između SNSD i SDS, koji je kasnije raskinut, bilo dogovoreno da će pozicija direktora RAK-a pripasti kadru SDS.

"Tako bi i bilo da je Sporazum ispoštovan. Toliko o tome koliko je Miloradu Dodiku bilo stalo da se domogne te pozicije", zaključila je Majkićeva.


Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

mostar

27.04.2014 15:15

Bolje i Kemal nego neki lopov Dodikov. Izgubili ste povjerenje građana gospođo Majkić. Kasno je više za bilo kakav dogovor i povjerenje građana. KASNO !!!!

ODGOVORITE
Name

O,MAJKIĆKO MOJA

27.04.2014 16:26

KO O POŠTENJU -MAJKIĆKA. Oslobodi ne zavedi

ODGOVORITE
Name

Kratka pamet

27.04.2014 16:52

Pa davno se znalo da je RAK otisao Lagumdziji za Sarovicevi smjenu. Koga sad lazete gospodjo Majkic?

ODGOVORITE
Name

nikola

27.04.2014 17:07

Nije bitno da li laze ili ne bitno je da je narod totalno anemican kao pacijent pod narkozom nikakvog osjecaja vise nemamo ni za dobro ni lose. To vlast zna i za to mogu da rade sta hoce jer narod je potpuno izgubljen.

ODGOVORITE
Name

sedmica dana

27.04.2014 20:18

ja kada tvoju facu bona vidim nemam napredka mjesec dana dokle se god tako otimali za pozicije nama nece biti bolje. daj NAM POSLA zeno , nemoj se svadjat samo ..narode ovo pod hitno treba smjenit ...sve se otvoreno i javno govori da se otimaju samo za pozicije ! HOCEMO POSAO A NE VASE POZICIJE

ODGOVORITE
Name

KPJ

27.04.2014 21:06

Crveni vrijeme je za crveni karton !!!

ODGOVORITE
Name

Dujka

27.04.2014 22:17

kome sad kukate gdje vam je sad koalicioni partner HDZ i SDP bili su dobri i sve vam obećali dok ne smijenište Šarovića a sad bi trebali podršku SDSa oni su krivi što vas ovi nasamariše.Vrlo mudro nema šta.Svejedno vam je kraj nemojte kukati i žalitise,nego se spremajte za ĆUZE

ODGOVORITE
Name

Ludizbunjen

27.04.2014 23:48

Ček, ček...Promjena politike SDP u odnosu na sve ranije postignute dogovore. Jel se to SNSS nešto dogovara sa SDP? Pa ih SDP izradio? Tako je to, kad otjerate SDS, onda spadnete na SDP, a SDS optužite za probosanstvo. I povrh svega, SDP vas izradi kao malu djecu. Eee, Milorade Dodiku...

ODGOVORITE
Name

sinn fein

28.04.2014 05:05

Vi ste izabrali Lagumdziju i 'skinuli glavu'Sarovicu.I sta sad ti tu narices?Ma koga briga i za vas i za njih.Radite sta hocete jos ovih par mjeseci a onda samo nestanite da vas nikad ne vidimo.Nemate pojma koje ste vi zlo i koliko izazoves bjesa i mrznje i kod nas Srba svakom svojom pojavom..a te vase televizije i onako niko negleda niti vam iko vjeruje...samo BN TV ne dirajte ...

ODGOVORITE
Name

mila

28.04.2014 07:20

Što ne kažu gospoda iz SNSD-a da su trampili mjesto direktora RAK-a zarad podrške SDP-a za izbacivanje kadrova SDS-a iz institucija BiH

ODGOVORITE
Name

kondor

28.04.2014 07:34

JADNI SMO MI KAD NAS NEKO KAO STO JE OVA BABA PREDSTAVLJA I BISTRI POLITIKU.

ODGOVORITE
Name

Vožd

28.04.2014 07:50

Niti u bilo kojem slučaj se ne smije dozvoliti realizacija prethodnih kafanskih dilova Dodika i Lagumdžije.Krajnji cilj ovog scenarija je stavljanje pod političku kontrolu ostalih medija koji su koliko-toliko bez uticaja partijskih komesara.Ovu kamarilu interesuju samo pozicije s visokim primanjima, a sve to je plasirano pod "Vitalni nacionalni interes" Zato pamet u glavu..

ODGOVORITE
Name

luka bl

28.04.2014 09:20

JADAN JE NAROD O KOJEM SE VI SIKIRATE KAD VAS VIDIM KAKO STE BRIZNI ZA OVAJ NAROD A SA PRIMAANJIMA PREKO 10 000 MARAKA A MOJA DJECA NEMAJU ZA HLJEB ONDA SE PITAM GDJE ZIVIM GDJE SAM PROVEO 4 GODINE RATA ZA KOGA ZA DUSANKU KOJA NAM ISPIRA MOZAK O SRPSTVU KAO DA SMO MI OVCE SDS JE STVORIO RS A NE TI I TVOJI I MILINI LOPOVI

ODGOVORITE
Name

bager

28.04.2014 23:22

Sinove je smestila u [mrske] institucije BiH, lova do krova, a sad je interesuje direktorska funkcija RAK-a, opet na nivou BiH. Providno i pohlepno. Ona planira sebe na tu poziciju, a nama prodaje maglu. Ona je glasala da se Sarovic smeni. Novac joj pamet pomutio. Njihov rezultat se vidi na svakom cosku [NEZAPOSLENOST, NEMASTINA, BEDA] D O K L E, a sta kad nestane K R E D I T A. ONI CE SIGURNO PREZIVETI, a MI a sta cemo MI.

ODGOVORITE
Name

dps

29.04.2014 05:36

Ako je politika spala na nju i njenog sefa jadan li je ovaj narod.

ODGOVORITE