Najpopularnije svjetske destinacije po Facebooku

Otkako je Facebook uveo mogućnost prijave na razne lokacije putem svog profila, rodilo se novi online pokret, koji je odmah nakon "selfie" fotki stigao na visoko drugo mjesto omiljenih aktivnosti ove društvene mreže - upravo je aktivnost prijave (check in) omogućio Facebooku da iz prve ruke istraži koje su najpopularnije destinacije na svijetu.

Putovanja 27.04.2014 | 08:58
Najpopularnije svjetske destinacije po Facebooku

Prvo mjesto u Americi je ponosno otišlo u Disneyland Kaliforniju, drugo najpopularnije mjesto je Times Square, dok je treće top odredište još jedno u vlasništvu Disneya, Epcot Center u Walt Disney Floridi.
U Evropi, prvo mjesto je zauzeo Disneyland u Parizu, drugo je zauzela O2 Arena u Londonu, dok se poznata ulica Las Ramblas u Barceloni pronašla na trećem mjestu.


Ostale popularne evropske destinacije još su: Trg Svetog Marka u Veneciji, Trg Taksim u Istanbulu i Gorky Park kulture i zabave u Rusiji.
Kada bismo vas sada zapitali koja je najpopularnija destinacija u Aziji zasigurno biste pogodili.

 

Da, dobro ste pomisliti, to je, naravno - Disneyland u Hong Kongu, nakon kojeg dolazi Tainan Flower Night Market u Tajvanu i poznata trgovačka ulica Myeong-dong Street.

Komentari / 0

Ostavite komentar