Ivanoviću produžen pritvor za dva mjeseca

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva mjeseca, izjavio je danas njegov branilac, advokat Nebojša Vlajić.

Srbija 26.04.2014 | 15:51
Ivanoviću produžen pritvor za dva mjeseca

On je u izjavi Tanjugu rekao da je odluku o produženju pritvora donio Euleksov sudija iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici.

Vlajić je dodao da će na ovakvu odluku već u ponedjeljak uložiti žalbu.Oliver Ivanović je uhapšen krajem januara zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000, uključujući teško ubistvo.

Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Preko 10.000 građana sa sjevera Kosova je za samo nekoliko dana potpisalo peticiju kojom je od Euleksa zatraženo da se Ivanoviću omogući odbrana sa slobode.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

26.04.2014 15:01

Šta vam je ljudi koji ste na vlasti?! Nešto se hvalite a lakše je vjerovati u Djeda Mraza nego u Brisel. Žali Bože naše braće na Kosmetu i daj im snage, volje zajedno sa našom podrškom da odbrane svoje.

ODGOVORITE