"Golišava sudija" vraćena na posao

Sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Enisa Bilajac, koja je pre godinu dana disciplinski kažnjena, jer je bez odeće u svojoj kancelariji radila vežbe pored prozora, vraćena je na posao, jer je ocenjeno da se skinula iz nehata, a ne sa predumišljajem.

 

Bosna i Hercegovina 26.04.2014 | 12:43
"Golišava sudija" vraćena na posao

Visoki sudski i tužilački savet (VSTS) BiH odbio je žalbu Kancelarije disciplinskog tužioca i potvrdio odluku drugostepene disciplinske komisije kojom je njoj odobren povratak na posao.

 
Prema toj odluci, prestala je da važi mera udaljenja Bilajčeve sa dužnosti sudije Vrhovnog suda FBiH, koju joj je u julu 2013. izrekla prvostepena disciplinska komisija za sudije VSTS-a.

"Imenovana nije prekršila odredbu Zakona o VSTS-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet sudstva.

Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda, a koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.
 
Istaknuto je i da je neosnovan žalbeni prigovor Kancelarije disciplinskog tužioca, da je drugostepene disciplinske komisija, koja je sudiju vratila na posao, gotovo u potpunosti zanemarila kodeks sudijske etike.
 
Naime, VSTS piše u odluci da je tužena disciplinski prekršaj učinila iz neopreznosti, nehata, a ne s namerom i umišljajem, objavio je Glas Srpske.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

istocno sarajevo

26.04.2014 12:50

Svasta sam cuo, ali da se neko skine iz nehata...

ODGOVORITE
Name

CR7

26.04.2014 16:07

Hahaha... Strasno, ovo samo može kod nas :-D

ODGOVORITE
Name

MILENTIJE

26.04.2014 17:54

KAKO PRESUDJUJE KAD SE IZ NEHATA GOLA SKIDA

ODGOVORITE