Ludak bombom na predsednika Nikolića!

Titomir Đ. pozvao Nikolićev kabinet i zapretio da će ih dići u vazduh ako ga šef države ne primi, a posle tri sata pokušao da upadne u Predsedništvo.

Srbija 26.04.2014 | 12:22
Ludak bombom na predsednika Nikolića!

Služba obezbeđenja predsednika Tomislava Nikolića napravila je još jedan u nizu propusta i za to, po svoj prilici, opet niko neće odgovarati.

Naime, prema saznanju Kurira, poslednji incident dogodio se prošle nedelje, kada je izvesni Titomir Đ. (66) iz Beograda pokušao da uđe u zgradu Predsedništva, preteći da će poneti bombu ili se iskasapiti ukoliko ga predsednik države ne primi.

Umesto da manijak odmah bude lociran i uhapšen, on je više od tri sata kasnije došao do Predsedništva i pokušao da upadne u zgradu.

- Sedamnaestog aprila je oko 12 časova nazvao prvo sa mobilnog telefona, a kada mu se javila pripadnica obezbeđenja, predstavio se kao Žika Nikolić i tražio da priča s predsednikom.

Kada su mu odgovorili da on ima obaveza i da trenutno nije u mogućnosti da ga primi, razbesneo se i vikao da će baciti bombu na zgradu, a zatim da će iskasapiti samog sebe, pa će, valjda, tako krvavog da ga primi. Potom je prekinuo vezu - prepričava izvor Kurira razgovor.

Međutim, izvor Kurira iz MUP ističe da se na ovaj poziv niko iz Predsedništva nije ni osvrnuo i da su se svi tobože iznenadili kada se čovek koji je pretio posle tri sata pojavio ispred zgrade na Andrićevom vencu.

- Obezbeđenje je mislilo da je to jedan od uobičajenih poziva građana - navodi naš izvor i dodaje da ga je obezbeđenje privelo u policijsku stanicu tek posle ubeđivanja na vratima.

Zoran Tomašević, načelnik Službe za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP, za Kurir je potvrdio da se pomenuti incident dogodio, ali, kako kaže, ne postoji način da bilo ko bude kažnjen ili smenjen zbog još jednog u nizu propusta.

- Upućujem vas na Borivoja Perovića, šefa Službe za obezbeđenje predsednika Tomislava Nikolića - rekao je Tomašević.

Na opasku da je skandalozno da se takvi propusti sa obezbeđenjem šefa države dešavaju učestalo, odgovorio je:

- Sve ste u pravu. Ali nemam način da smenim Perovića. To moraju da mi potpišu direktor policije Milorad Veljović i ministar policije.

Ali, u pravu ste, gde je više babica, tu je kilavo dete - odgovorio je Tomašević.Perović je samo odgovorio da je njegova služba postupila po zakonu i pravilima službe i po uobičajenoj proceduri.

U Predsedništvu su nam samo kratko odgovorili da ih o incidentu niko nije ni obavestio i da se za sve u vezi sa zaštitom Tomislava Nikolića obratimo MUP Srbije.

Podsetimo, pre samo nekoliko nedelja Nikolićevo obezbeđenje je napravilo nezapamćeni propust kada je dozvolilo da predsednikov blindirani „mercedes“ bude na servisu bez nadzora.

Propust je razotkriven tek pošto je radnik servisa tokom test-vožnje slupao džip u sudaru s autobusom. Direktor policije Veljović tada je izjavio da je nedopustivo da takav auto ne bude obezbeđen 24 sata dnevno i da će se sve ispitati.

Ministar policije Ivica Dačić je pak izjavio da su propust napravili u ovlašćenom servisu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DPS

26.04.2014 08:39

mozda je Bajin igrac

ODGOVORITE