Moskva nije ispunila uslove mirovnog sporazuma

Vašington je večeras potvrdio da su se američki predsjednik Barak Obama i ključni evropski saveznici
saglasili da Rusija nije ispunila uslove mirovnog ugovora za Ukrajinu, te da će koordinisati odgovor čiji je cilj "uvođenje sankcija" Rusiji.

 

Svijet 25.04.2014 | 18:46
Moskva nije ispunila uslove mirovnog sporazuma

"Predsjednik Barak Obama je naglasio da su SAD spremne da uvedu ciljane sankcije kao odgovor na
posljednje poteze Rusije", saopšteno je iz Bijele kuće nakon konferencijskog razgovora američkog predsjednika sa francuskim kolegom Fransoa Olandom, njemačkim kancelarom Angelom Merkel, italijanskim premijerom Mateom Rencijem i britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Portparol britanskog premijera Dejvida Kamerona izjavio je večeras da se Rusija suočava sa dodatnim
sankcijama zbog odbijanja Kremlja da podrži proces u cilju oblažavanja tenzija u Ukrajini.

"Iako su ostavili 'otvorena vrata' diplomatskom rješenju krize, na osnovu sporazuma iz Ženeve, lideri SAD, Francuske, Italije i NJemačke saglasili su se da se, u svjetlu ruskog odbijanja da podrži proces ublažavanja tenzija, moraju proširiti aktuelne sankcije u saglasnosti sa drugim liderima G7 i evropskim partnerima", saopštio je portparol.

U međuvremenu, njemačko Ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da je izgubljen kontakt sa grupom međunarodnih posmatrača, koju predvodi NJemačka, koji su u misiji u Slavjansku na istoku Ukrajine.

"Grupu čine tri njemačka vojnika, njemački prevodilac i vojni posmatrači iz Češke, Poljske, Švedske i Danske", rekao je portparol Ministarstva.



Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.04.2014 21:33

Što se EU tiče za sankcije je ostati Engleska, CG, Albanija itd. Razvijenim zemljama nikako nije u interesu da sebi prave ogromne gubitke u industriji da bi udovoljili amerima.

ODGOVORITE