NBA plej of

Na parketima u NBA ligi sinoć su odigrana tri susreta doigravanja. Košarkaši Doka Riversa uspjeli su vratiti break u Oklendu.

Košarka 25.04.2014 | 15:34
NBA plej of

Golden Stejt Voriorsi nisu uspjeli slaviti na svom parketu u Orakl Areni protiv Los Anđeles Klipersa. Gosti su odnijeli pobjedu rezultatom 98:96. Najefikasniji u ekipi Doka Riversa bio je Blejk Grifin sa 32 postignuta poena. Na drugoj strani Klej Tompson je postigao 26, dok se Stef Cari zaustavio na 16 postignutih poena.

Košarkaši Memfis Grizlisa uspjeli su zadržati brejk prednosti pobjedom nad Oklahomom rezultatom 98:95. Domaće je do pobjede odvela odlična timska igra, a čak šest košarkaša imalo je dvocifren učinak. Majk Konli je postigao 20 poena, dok su po 16 dodali Toni Alen i Zakh Randolf. U redovima Gromova po 30 poena ubacili su Durant i Vestbruk.

Atlanta Hoksi su došli do druge pobjede u seriji i tako zadržali brejk prednosti protiv Indijana Pejsersa. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Džef Tig sa 22 postignuta poena i deset asistencija. Kajl Korver je dodao 20, dok je 18 ubacio DeMare Kerrol. U gostujućoj ekipi 21 poen postigao je Lens Stivenson.

Komentari / 0

Ostavite komentar