Nikolić: Zvezda je najbolja u Evropi

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je pred "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom da u goste u Humsku 1 stiže najbolji tim u Evropi.

Fudbal 25.04.2014 | 15:01
Nikolić: Zvezda je najbolja u Evropi

Zvezda je u seriji od 15 uzastopnih pobeda u Jelen Superligi što joj je donelo šest bodova prednosti ispred aktuelnog šampiona.

"Statistički gledano, Zvezdin je najbolji tim u Evropi. Njihova serija je neverovatna. Vezali su 15 pobeda i čestitam im na tome. Ali, ako neko u Srbiji može da im stane na put to je onda ovaj tim Partizana. Imamo kvalitet i pravo na nadu", rekao je Nikolić.

Partizan igra neubedljivo celo proleće, a u utorak je glatko poražen od Napretka 2:0 u Kruševcu.

"Ishod definitivno može da odluči šampiona, a prvenstvo može da uđe u veoma neizvesnu završnicu. Pobeda bi nam značila da u poslednja četiri kola zbijemo redove i nadamo se, a svaki drugi ishod bi rešio pitanje pobednika. Ništa nije gotovo, ne pomišljamo ni na kakvu vrstu predaje", rekao je Nikolić.

Crno-beli, pet kola pred kraj imaju šest bodova manje od "večitog" rivala.

"Toliko dugo smo čekali ovu utakmicu i sada imamo priliku da do poslednjeg trenutka učinimo prvenstvo neizvesnim. Naša je da se prilagodimo i nadjemo rešenje, dobro smo se spremili i pitanje je ko će svoje kvalitete ispoljiti u većoj meri", kazao je Nikolić.

Partizan nema problema sa povređenim igračima, a pravo nastupa nema jedino kapiten Saša Ilić zbog žutih kartona.

"Sale će mnogo nedostajati, ali Partizan ne može da dozvoli da se oslanja na samo jednog igrača, pa makar to bio i kapiten", naveo je trener crno-belih.

"Večiti" derbi, 146. prvenstveni, igra se u subotu u Humskoj od 19 časova, u okviru 26. kola JSL.

Komentari / 0

Ostavite komentar