Prijete voda i klizišta

 

Putevi kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH jutros su mokri i klizavi, zbog izlivanja vode na kolovoz kod Gradiške potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Čatrnja - Turjak, a na dionici magistralnog puta Omarska - Ivanjska aktivirano je manje klizište.

Bosna i Hercegovina 25.04.2014 | 11:46
Prijete voda i klizišta

Klizište na ovoj dionici magistralnog puta aktivirano je usljed obilnih padavina i obilježeno je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu vožnju, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke zbog mogućih odrona.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj se odvija nešto sporije i obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Voda se povukla na području Špionice i u Donjoj Orahovici u Federaciji BiH i jutros se saobraća nesmetano.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška, na dionici Glamočani - Čatrnja u mjestu Jakupovci saobraća se jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na ovoj lokaciji voze opreznije i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj je izmijenjen na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka kod Prnjavora zbog izgradnje dionice autoputa Prnjavor - Doboj.

Do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dionicama magistralnih puteva Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Jardanska petlja saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

U toku je realizacija sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Srpske Toplice - Karanovac, pa je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na ulazu u Teslić u toku je izgradnje kružne raskrsnice na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru i saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Usporeno se saobraća na regionalnim putevima Bratunac - Bjelovac, Zagon - Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Saobraćaj je obustavljen zbog odrona na dionici Podgradci - Mrakovica, koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja, osim što je i dalje, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na granični prelaz Gorica - Vinjani Donji.

Vozači na broj "vozačke solidarnosti" 066/823-000 mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

Komentari / 0

Ostavite komentar