Ujedinili se Čavić i Krsmanović

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić i predsjednik Nove socijalističke partije /NSP/ Zdravko Krsmanović potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o ujedinjenju ove dvije partije.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Ujedinili se Čavić i Krsmanović

Nakon potpisivanja sporazuma, Čavić je rekao novinarima u Banjaluci da vjeruje da će NDP do izbora biti respektabilna polička snaga u Republici Srpskoj.

"Ujedinjenjem sa NSP-om značajno smo ojačani. Ovo ujedinjenje predstavlja jedinstven primjer u poslijeratnoj političkoj praksi Republike Srpske, jer do sada nije bilo primjera da se političke stranke
ujedinjuju u jednu novu organizaciju", rekao je Čavić.

On je ocijenio da se ujedinjenjem političkih pratija doprinosi ukrupnjavanju političke scene i ozbiljnijem poimanju politike.

"Ujedinjenjem sa NSP-om ilustruje se i na naše stanje u Narodnoj skupštini, jer poslanički klub koji danas imamo broji pet narodnih poslanika i peti je po veličini u Skupštini", naglasio je Čavić.

Prema njegovom mišljenju, ovo ujedinjenje doprinijeće jačanju NDP-a i cijelog opozicionog bloka koji ima namjeru da pobijedi na predstojećim oktobarskim izborima.

On je dodao da ovo nije posljednje priključenje neke političke partije NDP-u i da su u toku razgovori sa još nekim političkim organizacijama.

Nekadšnji predsjednik NSP, a sada jedan od potredsjednika NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da je NDP sada bogatiji za oko 10.000 birača, kao i za načelnika opštine Srbac. Prema njegovoj procjeni, NDP sada ima oko 55.000 potencijalnih birača za predstojeće izbore.

"Programski, ideološki, ljudski i moralno Dragan Čavić i Krsto Jandrić su najbliži ljudima u NSP-u i s toga smatramo da je biračima potrebno ponuditi istinski putokaz šta treba uraditi u oktobru", dodao je
Krsmanović, napomenuvši da se NSP, ulaskom u NDP, ničega nije odrekla.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić rekao je da će 30.  aprila biti održan skup Saveza za promjene, kada će biti potpasan protokol o podršci i pristupanju.

"Imaćemo jednog zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Srpske, čija imena će biti objavljena nakon 15. maja", rekao je Jandrić, koji je i član Koordinacionog odbora Saveza za promjene.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

pero

24.04.2014 14:24

Đe si nasao Krsmnovica, znas li ti da je on bio u koaliciji sa nasom strankom, sad stobom. Isti ste vi bogami.

ODGOVORITE
Name

zarko

24.04.2014 14:24

Kakvi vi i vase ujedinjenje. Propali ste obadvojica.

ODGOVORITE
Name

narod

24.04.2014 15:07

SRAMOTA VAS BILO, VI SAMO KVARITE OPOZICIJU BOLJE DA UGASITE SVOJE STRANKE TAKO BI POMOGLI OPOZICIJI.

ODGOVORITE
Name

sejo

24.04.2014 16:44

Ovi prave oko desetak poslanika

ODGOVORITE
Name

cemer

24.04.2014 18:09

Kako vidim mi ne postujemo recimo realne politicare iliti politicare koji nisu kavgadzije. Od mene imate punu podrsku jos samo da iznesete program rada....

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.04.2014 23:39

Neće oni preći ni cenzus.

ODGOVORITE