BiH: Široki prvi pred plej of

Nakon posljednjeg kola košarkaške Lige 4 za prvaka Bosne i Hercegovine poznati su parovi polufinala play-ofa, a sastaće se ekipe Širokog Primorke i Sparsa, te Igokee i Mladosti.

Košarka 25.04.2012 | 09:38
BiH: Široki prvi pred plej of

U poslednjem, 6. kolu druge faze takmičenja Široki Primorka sinoć je u svojoj dvorani Pecara savladala Igokeu rezultatom 73:64, te tako bez poraza okončala ovaj dio takmičenja u kojem je suvereno osvojila prvo mjesto.

U drugom meču Mladost je u Mrkonjić Gradu bila bolja od sarajevskih Sparsa sa 78:64.

Širokobriježane su do trijumfa predvodili Robert Rikić sa 26 poena i šest skokova, te reprezentativac BiH Dalibor Peršić koji je ubacio 10 poena. S druge strane u ekipi iz Aleksandrovca najefikasniji je bio Peršićev reprezentativni kolega Nemanja Gordić sa 20 poena.

Vojin Svilar sa 22 postignuta poena bio je najefikasniji igrač Mladosti, dok je odličnu podršku imao u Obradu Tomiću koji je ubavio 17 poena. Najraspoloženiji u redovima sarajevskog sastava bio je Nedim Buza sa 11 poena.

Polufinalni susreti Široki – Spars i Igokea – Mladosti igrat će se na dvije pobjede u seriji. Prvi polufinalni susreti na programu su 29. aprila, revanši 3. maja, a eventuralne "majstorice" 6. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar