MJ želi Seada Kolašinca

Dejvid Mojes više nije trener Mančester Junajteda, a ko god bude njegov nasljednik na klupi ekipe sa Old Traforda imaće mnogo posla.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
MJ želi Seada Kolašinca

Prije svega jer će morati podmladiti svoj tim, a to se najviše odnosi na zadnju liniju. Zadnja linija još uvijek aktuelnog prvaka Engleske polako se rasipa. Nemanja Vidić je već član milanskog Intera, a vrlo vjerovatno će ekipu sa Old Traforda napustiti i lijevi bočni, Patris Evra, dok je samo pitanje vremena kada će se povući i Rio Ferdinand.

Prema pisanju njemačkog Sport Bilda velika želja Mančestera u narednoj sezoni je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac. Fudbaler koji se afirmisao u omladinskoj školi ekipe iz Gelzenkirhena igra na poziciji lijevog beka, ali uspješno može igrati i na poziciji štopera, što i jeste njegova prirodna pozicija.

"Nema razloga da standardni prvotimci napuste klub. Konačno smo stvorili ekipu i želimo nastaviti graditi ekipu," rekao je sportski direktor Rudara, Horst Helt. Ipak postavlja se pitanje da li Šalke može zadržati svoje mlade talente kada po njih krenu evropski velikani, što klub sa Old Traforda jeste bez ikakve sumnje.

Komentari / 0

Ostavite komentar