Protest ispred banjalučkog Osnovnog suda

Pedesetak banjalučana najoštrije je za korupciju i spregu sa različitim interesnim kriminalnim grupama optužilo sudiju Osnovnog suda Nebojšu Pejovića ali i predsjednika Osnovnog suda Banja Luka Milana Tegeltiju.

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Protest ispred banjalučkog Osnovnog suda

Uokvireni u Srbački pravosudni klan njih dvojica i ne samo njih dvojica, poruka je okupljenih gradjana svjesno rade na štetu gradjana Republike srpske bez osnova i mimo zakona.

Povod za protest pred sudom je slučaj Milorada Kovačevića kojem, kako tvrdi, sudija Pejović pokušava da otme imovinu i podjeli je sa ljudima koji ga bez osnova tuže.

Milorad je prodao kuću uzeo kaparu ali je kupac odustao od kupovine odbijajući da kaparu uzme nazad. Sada uz pomoć notara advokata i sudija, tvrdi Kovačević od njega zahtjeva nadoknadu štete i do 300 000 maraka.

Ispred suda su se pojavili i bivši radnici banjalučkog Jelšingrada koji su takodje, podsjećaju upamtili sudiju pejovića. Protiv njega je, pokazuju, Centar javne bezbjednosti vodio istragu zbog oštećenja stečajne mase Fam Jelšingrada od gotovo dva miliona maraka.

Okružno tužilaštvo obustavilo je istragu. 

Navode da imaju dokaze i da je pomenuti sudija i ranije učestvovao u otimanju imovine i kasnijoj preprodaji.U toku je treći izvršni postupak u konkretnom slučaju pred osnovnim sudom. Prethodna dva poništio je okružni sud.

U banjalučkom osnovnom sudu danas, zvanično nisu reagovali na protest ispred ove pravosudne institucije. Nisu imali nikakvu reakciju na optužbe izrečene na račun njihovog sudije ali i suda u cijelini.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar