Gigs v.d. menadžera

Fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs imenovan je u utorak, posle otpuštanja Dejvida Mojsa, za privremenog menadžera tog kluba.

Fudbal 25.04.2012 | 09:38
Gigs v.d. menadžera

Mančester Junajted u utorak je otpustio trenera Dejvida Mojsa zbog loših rezultata, a na njegovo mesto postavio Gigsa, dosadašnjeg trenera-igrača.

Gigs je debitovao za Junajted u sezoni 1990/1991. i do sada je odigrao 962 utakmice i postigao 168 golova. On je prvi na klupskoj listi po broju odigranih utakmica, a iza njega je legendarni Bobi Čarlton sa 758 utakmica.

Sa Junajtedom je osvojio 13 šampionskih titula, dve Lige šampiona, Super kup Evrope, svetsko klupsko prvenstvo i Intekontinentalni kup, kao i po četiri FA i Liga kupa i devet trofeja Komjuniti šild.

On je jedini fudbaler Junajteda koji je osvojio 13 šampionskih titula, a sa 611 utakmica fudbaler je sa najviše nastupa u Premijer ligi od njenog nastanka.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je kao kapiten predvodio selekciju Velike Britanije.

Komentari / 0

Ostavite komentar