Zatraženo oslobađanje Radinkovića

 Jasminka Jovišević, branilac Nenada Radinkovića (25), koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Banjalučanin Nikola Đurović (22), zatražila je od Vijeća Vrhovnog suda RS da njen branjenik bude oslobođen optužbe ili da prvostepena presuda bude ukinuta.

Republika Srpska 10.07.2013 | 08:15
Zatraženo oslobađanje Radinkovića

 Jasminka Jovišević, branilac Nenada Radinkovića (25), koji je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Banjalučanin Nikola Đurović (22), zatražila je od Vijeća Vrhovnog suda RS da njen branjenik bude oslobođen optužbe ili da prvostepena presuda bude ukinuta.Ona je, žaleći se na raniju presudu banjalučkog Okružnog suda, kazala da se tokom istrage dogodio niz velikih propusta.

"Sa lica mjesta nije uzeto ništa od materijala. Dio motora, mjenjača, te tablica, koji su nađeni na mjestu nesreće, nisu izuzeti", obrazložila je Joviševićeva. Međutim, Vitomir Soldat, republički tužilac, zatražio je da žalba odbrane bude odbijena, ocjenjujući je kao neosnovanu. Dragomir Miljević, predsjednik Sudskog vijeća, rekao je da će konačna odluka biti donesena naknadno.

Inače, Radinković nije prisustvovao ročištu, jer se nalazi u pritvoru, pošto je početkom aprila zajedno sa još četvoro državljana BiH uhapšen u Francuskoj zbog sumnje da se bavio trgovinom oružja.

Komentari / 0

Ostavite komentar