TV serija: Ruža vjetrova

Druga sezona, od 11. januara

U drugoj sezoni pratićemo novu ljubavnu priču mladog para kojeg čini dvoje novih članova ekipe “Ruže vjetrova” – mlada splitska glumica Marina Fernandez, koja glumi Mariju Mrčelu, odnosno Mariju Matić, te beogradski zavodnik Zoran Pajić, koji će glumiti Šimuna Bartulovića. U drugoj sezoni se više ne pojavljuju Srđan Matošić (Robert Kurbaša) te Milivoj Matošić (Frano Lasić), ali tu su još neki novi intrigantni likovi – Krsto Bartulović (Žarko Radić), Ranko Mrčela (Miraj Grbić) te Tamara Marin (Dolores Lambaša). Iako se u seriji pojavio i u prvoj sezoni, Slavko Sobin u ulozi Petra Vrankovića, nakon otkrića da je tajni sin Nives Odak u drugoj sezoni postaje jedan od važnijih likova u seriji.Druga sezona gledaoce u živote porodice Odak i Matošić vratiće se šest mjeseci kasnije. Odaci će u borbi za povratak porodičnog ugleda i novca biti ugroženi prijetnjama izvana, ali i unutarnjim borbama članova porodice za ljubav, naklonost i premoć. Matošićkama će novi početak u novom okruženju donijeti više od očekivanog mirnog seoskog života – nove ljubavi, razočarenja, ali i rastanke s najmilijima.

Nakon Markove smrti, trudna Ines se odlučuje povući u osamu i započeti novi život. Odlazi sa Suzanom i Sarom na selo nadomak Splita. U tu kuću su Ines, Sara i Srđan odlazili kao djeca pa ih to mjesto podsjeća na bezbrižno djetinjstvo. Ines se pokušava usredotočiti na dijete i dati mu najbolje od sebe, a Suzani se ljubavna sreća ponovno osmjehnula uz markantnog Krstu.

Stipina desna ruka u stvaranju poslovnog carstva Odak, Seke, bavi se svime i svačime da bi povratila porodični novac. Nives je čitavu mladost provela daleko od muškaraca, imajući kao jedan jedini cilj sebe izgraditi u uspješnu preduzetnicu, prvu ženu grada Splita. No, s Petrovim dolaskom, u istom se trenutku suočava s potisnutom ranom da je njen sin plod silovanja. Nives zataškava istinu o Petru dokle god može. U isto vrijeme postaje zaslijepljena Petrom i želi pod svaku cijenu da ona i Petar razvijaju odnos majke i sina. U drugoj sezoni otkriva se i kako mali Ante Odak nije Markov, već Petrov sin.

Okosnica nove sezone je ljubavna priča i sudbina dvoje mladih kojima će tajne, prošlosti, zli ljudi i velika iskušenja stajati na putu prema istinskoj sreći. Djevojka je Marija Mrčela, heroina koja odglumi svoju smrt kako bi pobjegla od nasilnog muža, a mladić je Šimun Bartulović, seoski čovjek, jednostavnog i čvrstog karaktera. Nova sezona započinje Marijinim bijegom od nasilnog supruga, Ranka. Nakon skoka s Rankove jahte, struja je odnese na nepoznatu plažu gdje je pronalazi i spašava Šimun. Njihov susret ostaje duboko urezan u njihovim mislima i srcima, i upravo tu počinje još jedna divna ljubavna priča.

Glavne uloge dodijeljene su renomiranim glumcima: Frano Lasić, Branka Pujić, Robert Kurbaša, Anja Alač i Petar Cicvarić čine porodicu Matošić. Nives Ivanković, Stojan Matavulj, Mirela Brekalo, Matko Knešaurek, Jasna Malec Utrobičić dio su porodice  Odak, a Juraj Aras, Tamara Šolentić, Ratko Glavina, Petra Krolo čine porodicu Jelavić.