Izbori 2018

Kako se CONMEBOL osvetio Mesiju: Baš ga briga!

Lionel Mesi nije u idealnom timu šampionata, ali je zato polovina iz Brazila.

0

Crnadak na skupu Savjeta Evrope

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće u naredna dva dana na zasjedanju Кomiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

2

Crnadak na skupu Savjeta Evrope

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće u naredna dva dana na zasjedanju Кomiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

2

Rezultati za Parlament BiH

Preliminarni rezultati koje je objavila CIK BiH do 16 časova za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz Republike Srpske.

11

Rezultati CIK-a za Parlament RS

Preliminarni rezultati koje je objavila CIK BiH do 16 časova za NSRS.

14

Rezultati CIK za predsjednika RS

Prvi preliminarni rezultati koje je objavila CIK BiH do 16 časova za predsjednika Republike Srpske.

73

Podaci CIK-a za srpskog člana

Prvi nezavnični rezultati koje je objavila CIK BiH do 16 časova za srpskog člana u Predsjendištvu BiH.

17

Cvijanovićeva tvrdi da je pobijedila, Govedarica kaže nije sve gotovo

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je saopštio na konferenciji za novinare da na osnovu 40 % obrađenih biračkih mjesta vodi u trci za predsjednika Republike Srpske. On je rekao da je pobijedio u svim većim gradovima i da ima prednost u Banjaluci za nekih pet hiljada u odnosu na Željku Cvijanović.

254

Ivanić: Još nije sve gotovo

Kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić rekao je da još uvijek nije gotovo, navodeći da Dodik vodi za oko 30 hiljada glasova.

111

SNSD: Dodik vodi u Banjaluci

Iz gradskog izbornog štaba SNSD Banjaluka saopštili su da Dodik vodi u tom gradu na osnovu obrađenih 81,84 %.

35

Dodik pobijedio na Sokocu

Prema prvim preliminarnim rezultatima za srpskog člana u Predsjedništvu BiH u Sokocu pobijedio je Milorad Dodik.

23

Dodik proglasio pobjedu

Miorad Dodik proglasio pobjedu za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

183

Šta se pije i jede u štabovima

Birališta u BiH zatvorena su u 19 časova, a stranke u svojim štabovima, gdje su i brojne novinarske ekipe, nestrpljivo iščekuju prve preliminarne rezultate opštih izbora.

8

Ivanić pobijedio u Doboju

Prema prvim preliminarnim rezultatima u Doboju je dobio Mladen Ivanić za srpskog člana Predsjedništva BiH.

31

Lopare: Ivanić pobijedio Dodika

Prema prvim preliminarnim rezultatima za srpskog člana u Predsjedništvu BiH u loparama je pobijedio Mladen Ivanić.

23

Ivanić pobijedio u Šamcu

Prema prvim preliminarnim rezultatima u Šamcu za člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske pobijedio je Mladen Ivanić.

19

Čekaju se prvi rezultati iz izbornih štabova stranaka

Biračka mjesta zatvorena su u 19 časova, osim onih koji su kasnili jutros s otvranjem ili su imali tokom dana prekid u izjašnjavanju birača. Izborni dan je protekao bez većih problema. U Republici Srpskoj zabilježena velika izlasnost,  a prema informaciji CIK-a BiH u Srpskoj je do 15 časova izašlo 41, 81 %, što je znatno više nego u 2014. godini. Velika izlaznost grđana je u Banja Luci i to u gradskom području. Prema posljednjim informacijama do 19 časova na 70 odsto biračkih mjesta u Banjaluci izlaznost je 59,8 odsto, što je značajno više nego prije četiri godine.

0

Prijavite kršenje izbornih pravila!

Iz CIK-a BiH i Koalicije "Pod lupom" pozivaju sve građane da prijave uočene nepravilnosti na biračkim mjestima.

0

Prekid glasanja u Ostojićevu

Zbog incidenta koji se dogodio na biračkom mjestu u semberskom selu Ostojićevo prekinuto je glasanje.

0

MUP RS: Nije bačen suzavac

Na biračkom mjestu u dobojskom naselju Pridjel nije bačen suzavac, kako je objavljeno u pojedinim medijima, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

0

Izborni rezultati: Uživo na BN TV

Saznajte prvi rezultate izbora.

0

Beograd: Glasala tri birača

Na biračkom mjestu u Ambasadi BiH u Beogradu, jedinom u Srbiji za glasanje na opštim izborima u BiH, do 11. 00 časova glasala su tri birača od registrovanih 60, rekla je Srni predsjednik izborne komisije na ovom biračkom mjestu Mirjana Ostojić.

0

Izlaznost do 11 časova 11,41%

Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopštio je na prvoj pres-konferenciji da je izlaznost do 11 časova na biračkim mjestima u BiH 11,41 odsto, što je za oko tri odsto manje nego prije četiri godine u istom periodu.

0

Dodik glasao u Laktašima

Milorad Dodik, predsjednik RS, glasao je danas u Laktašima i rekao da građani treba da izaberu kompaktnu vlast koja će funkcionisati u interesu RS i izrazio zadovoljstvo da izbori protiču u najboljoj atmosferi.

0

Izbori da budu u duhu demokratije

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, glasao je danas u banjalučkoj Ekonomskoj školi i naveo da očekuje veliku izlaznost na izbore.

0

Građani žele mir i razvoj Srpske

Premijerka Republike Srpske i kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske Željka Cvijanović glasala je danas u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci.

0

Bačen suzavac na glasanju

Dario Jovanović, direktor "Koalicije pod lupom", kazao je danas na pres-konferenciji da je na jednom biračkom mjestu u Doboju, u jednoj osnovnoj školi, bačen suzavac i da je zbog tog događaja izborni proces na ovom mjestu prekinut.  Slučaj je prijavljen svim nadležnim institucijama uključujući i policiju.

0

Višak listića za Predsjedništvo

Gotovo polovina birališta u Banjaluci jutros nije otvorena na vrijeme jer novi, ad hoc obučeni članovi biračkih odbora nisu znali da pripreme izborni materijal. Na nekoliko biračkih mjesta u gradu pojavio se i višak glasačkih listića, mahom onih namijenjenih za izbor članova Predsjedništva BiH, saznaje Žurnal.

0

Niz incidenata na biralištima

Širom Bosne i Hercegovine jutros su otvorena birališta na kojima građani biraju predstavnike na svim nivoima vlasti. Prvi ozbiljan incident zabilježen je na području opština Lopare i Ugljevik.

0

Očekujem veliku izlaznost građana

"Svanulo je izborno jutro i lijep je dan, pun sunca i optimizma i nadam se da će danas biti zaista veliki praznik demokratije da će mnogo ljudi izaći da glasa da iskaže svoje mišljenje, da iskoristi svoje pravo i spriječi nekog drugog da u njegovo ime odluči", izjavio je danas Mladen Ivanić, kandidat iz reda srpskog naroda za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

0

Važno da volja naroda pobijedi

"Uvjeren sam da će Republika Srpska danas krenuti putem obnove", poručio je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica koji je jutros glasao na biračkom mjestu 164B001 u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Gacku u 9 časova.

0

Zabilježeno 66 kršenja pravila

Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'', koja provodi građansko, nestranačko posmatranje opštih izbora u Bosni i Hercegovini danas na terenu ima 4. 000 posmatrača na blizu 70 odsto biračkih mjesta i 62 mobilna tima, te posmatrače u 143 lokalne izborne komisije koji zajedno prate tok izbornog dana.

0

CIK:Kašnjenja na biračkim mjestima

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je objavila prvo saopštenje koje se odnosi na tok današnjih izbora, koje prenosimo u cjelosti.

1

Manji incident u Novom Gradu

Rano jutros je sarajevska policija u opštini Novi Grad, tačnije u OŠ ''Meša Selimović'', imala manju intervenciju. Jedan od birača je napravio mali incident nakon što je želio ući u biračko mjesto prije njegovog otvaranja, a na molbu članova biračkog odbora da se udalji, odbio je.

0

U Banjaluci bila manja kašnjenja

U Banjaluci pravo glasa na današnjim izborima ima 191. 175 birača. Predsjednica Gradske izborne komisije Nada Batinar potvrdila je da je na nekoliko biračkih mjesta jutros bilo zakašnjenja i da nisu otvorena tačno u 07. 00 sati.

5

Bijeljina: Izbori bez incidenata

U Bijeljini je otvoreno 147 biračkih mjesta za glasanje na opštim izborima u BiH na kojima pravo glasa ima 108. 300 birača, rekla je Srni član Gradske izborne komisije /GIK/ Dijana Savić Božić.

5

Kasnilo otvaranje 7 biračkih mjesta

Na području opštine Gradiška sedam redovnih biračkih mjesta otvoreno je sa zakašnjenjem, dok je ostalih 86 otvoreno na vrijeme u 7. 00 časova, rekla je predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška Nada Živković.

0

Kako glasati na opštim izborima?

U 7 sati danas su otvorena glasačka mjesta širom Bosne i Hercegovine. Građani će prilikom glasanja dobiti četiri listića i to različitih boja jer se glasa za 4 nivoa vlasti. Ovo su uputstva kako da vaš glasački listić bude važeći.

9

Danas opšti izbori u BiH

Širom Bosne i Hercegovine jutros su otvorena birališta na kojima građani biraju predstavnike na svim nivoima vlasti, a pravo glasa ima 3. 352. 933 birača. Biračka mesta zatvaraju se u 19:00 časova do kada traje i izborna tišina.

20

Babalj: Obnoviti Republiku Srpsku

Naš osnovni zadatak u narednim godinama biće očuvanje Republike Srpske, vraćanje povjerenja građana u institucije Republike Srpske i ponovno uspostavljanje narušenog, a prijeko potrebnog, jedinstva našeg naroda, ističe u izjavi za IS Radio nosilac liste SDS za NSRS iz Izborne jedinice 8 Darko Babalj.

0

Dodik: SNSD je ojačao Srpsku

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je na mitingu u Bijeljini da je ponosan što je vlast ove stranke Republiku Srpsku politički stabilizovala, ekonomski i socijalno uredila i rekao da njen dalji put vodi ka Beogradu.

35

SzP: Pobjeđujemo sa narodom

Republika Srpska sedmog oktobra pobjeđuje zajedno sa narodom, na dostojanstvenim i mirnim izborima, kako to dolikuje svakom civilizovanom i savremenom društvu, poručeno je sa konvencije Saveza za pobjedu u Doboju.

0

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.