ELIF

Pon-pet u 20:00

Elif

Sada je već jasno kako je Elif do sada najgledanija turska serija, jer nijedna nije imala tako visoke rejtinge s toliko mnogo epizoda.

Nakon što je serija porušila sve rekorde u Indoneziji i osvojila njihovu najveću TV nagradu, isto se događa i u zemljama Latinske Amerike. U Čileu i Kolumbiji Elif je redovno na 30% sharea, što je veliki uspjeh s obzirom na tradiciju sapunica koje imaju te zemlje. Za Elif početak sezone je depresivan i tužan, ali su producenti kasnije pripremili izenađenje. Pored preslatke Isabelle Damle Güvenilir u ulozi Elif, ostale će uloge odigrati Nevzat Can, Yıldız Asyalı, Hasan Ballıktaş i Derya Şen.

 


Utorak, 19.02.2019. u 20:00h (966)
Najava epizode:
Madžide obuzimaju strahovi da će zbog Alzheimerove bolesti zaboraviti svoju djecu, uspomene, pa čak i svoj identitet. Rana i Mahir iskorištavaju Keremov izostanak i, uprkos njegovom oštrom protivljenju, sa Risoftom ugovaraju posao nabavke materijala. S druge strane, Parla na podmukli način nagovara Kerema da isključi telefon i odvoji vrijeme za sebe. Iako Madžide odbija otići s Humejrom doktoru, kćerka nema namjeru ostaviti majku samu.


Srijeda, 20.02.2019. u 20:00h (967)
Najava epizode:
Madžide uz Leventovu pomoć nalazi izgovor da izbjegne zakazani termin kod doktorice i uspijeva na bar još neko vrijeme držati svoju bolest u tajnosti. Strahovanja zaposlenih u  firmi Haktanir da će nastati haos kad Kerem sazna za ugovor sa Risoftom se ostvaruju. Rana je stava da je postupila najbolje za firmu. Žulide konačno uspijeva nagovoriti Šafaka na razgovor. Čuvši za to, Tufan je još jedanput podsjeća što će se dogoditi ako otkrije istinu.


Četvrtak, 21.02.2019. u 20:00h (968)
Najava epizode:
Šafak odustaje od pisanje molba za premještaj te pruža Žulide šansu da mu kaže ono što želi. Međutim Žulide zbog Tufanovih prijetnji ne nalazi snage da kaže Šafaku istinu. Sedat uspijeva ocrniti Melek komšijama. Levent želi da Humejra pođe s njim u vožnju biciklom. Iako se u početku opire, Humejra ipak prihvata Leventov prijedlog. Kerem želi pooštriti odnose u firmi i ne biti više toliko blag kao ranije.


Petak, 22.02.2019. u 20:00h (969)
Najava epizode:
Levent je odlučan naučiti Humejru da vozi bicikl. Kerem zakazuje sastanak povodom takmičenja koje će se održati u firmi. Rana predlaže da se dovede stručna osoba izvan firme koja bi bila neutralna u donošenju odluke o pobjedniku. Kerem pristaje na to. Emirhan govori Leman da ju je poželio. Iako to nastoji prikriti, Leman se raduje ovoj Emirhanovoj izjavi. Sedat nastavlja uhoditi Asli i Melek kako bi ih mogao još više ocrniti kod komšija.


Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.