ELIF

Pon-ned u 20:00

Elif


Utorak, 19.11.2019. u 20:00h (1141)
Najava epizodae
Humejra je zaprepaštena onim što čuje od Melek. Kimet traži krvavu košulju, ali je ne može naći odmah odlazi u Melekinu sobu. Gulsum to vidi. Kada je Gulsum uhvati u pretresanju, ona ju ucijeni. Humejra prati Kimetino ponašanje i počinje ju ispitivati o njenoj prošlosti. Uviđa da se neke stvari ne poklapaju sa onim što je ranije govorila.


Srijeda, 20.11.2019. u 20:00h (1142)
Najava epizode:
Humejra nastavlja ispitivati Kimet i njene sumnje se sve više povećavaju. Zajedno s Melek kreće u ozbiljnije osmatranje. Kimet čuje njihov razgovor i promijeni taktiku. Predlaže da Leventa pozovu na večeru na kojoj licemjerno hvali Humejru. Humejra sa Leventom želi otići u Eskišehir i saznati što više o Kimet. Leman svojom pričom nastavlja stvarati jaz između Šafaka i Žulide.

Četvrtak, 21.11.2019. u 20:00h (1143)
Najava epizode:
Humejra odlazi sa Leventom u Eskišehir u potrazi za odgovorima o Kimetinoj prošlosti. Baš kad gubi nadu da je njena tetka ikad živjela u tom gradu, saznaje da je kratko boravila u jednom kvartu i da ima sina. Melek sasvim slučajno svjedoči razgovoru između Kerema i njegove sestre o Asli i javlja joj svoja nova saznanja. Duboko ranjena, Asli se želi sastati s Keremom. Kerem konačno priznaje svoju ljubav prema njoj.

 

Petak, 22.11.2019. u 20:00h (1144)
Najava epizode:
Rana nastavlja obmanjivati Kerema u firni. Nakon saznanja da im je Kimet lagala, Humjera se obrušava na nju i izbacuje ju iz kuće. Premda Kimet moli za razumijevanje i barem par dana da nađe smještaj, ne nailazi na milost. Nakon svega, Uzrujana Kimet prijeti Melek da će vatra koju je potpalila zahvatiti i nju. Žulideninu i Šafakova svađu prekida glas kojeg su se strašno uželjeli.


Subota, 23.11.2019. u 20:00h (1145)
Najava epizode:
Plašeći se da će Kimet ponovno iskoristiti Madžide kako bi ostala u kući, Humejra preduzima mjere, te postavlja Gulsum da je prati u stopu dok se spakuje i napusti vilu. Mahir ignoriše majčine pozive, ali kada sazna da je izbačena iz vile, obuzima ga strah da će počiniti nešto jako loše. Iako Asli ne želi čuti Keremovo ime, Birdže joj uspijeva bar malo otvoriti oči.


Nedjelja, 24.11.2019. u 20:00h (1146)
Najava epizoda:
Kimet svojim spletkama uspijeva uvjeriti Madžide da se ipak vrati u vilu. Humejru povrh svega dodatno šokira činjenica da je i njen brat stao na Kimetinu stranu. Mahir konačno uspijeva doći do majke, ali Kimet, bijesna čak i na sina, zajedljivim riječima prekida njihov razgovor. Leman je zatečena naglim poboljšanjem odnosa između njenog sina i snahe.

 

 

   Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.