Radončić kandidat za ministra bezbjednosti BiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je zvanično potvrdio da SBB ulazi u vlast zajedno sa SDA i DF-om i da će on biti kandidat za ministra bezbjednosti BiH.

Bosna i Hercegovina 16.12.2019 | 13:00
Radončić kandidat za ministra bezbjednosti BiH
On je nakon sjednice Predsjedništva SBB potvrdio opredjeljenje te stranke da sa SDA i DF-om krenu i u rušenje Vlade Kantona Sarajevo, odnosno sastavljanje nove s premijerom Mariom Nenadićem na čelu, prenosi Klix.

– Komšić, Izetbegović i ja smo procijenili da je zaista teška situacija u BiH i da se treba ponašati odgovorno. Imate situaciju u kojoj se Hrvatska i Srbija takmiče u naoružanju, da neko migrante u ogromnom broju šalje u ovu zemlju. U takvoj situaciji ostaviti Bošnjake bez mininalno jedinstva i bez onog što se zove građanski koncept gospodina Komšića, za nas je bilo nedogovorno – kazao je Radončić.

Govoreći o ranijim sukobima sa SDA, Radončić je rekao da “ako je ko patio od zloupotreba SDA, to sam bio ja”. Odgovorio je i na prozivke lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića. 

– Konaković je rekao da nemamo dovoljno ruku. Onda se pitam zašto tolika nervoza. Zašto Konaković i druga gospoda toliko javno kukaju, problematizuju tu stvar? Zašto Damir istupa ako su sigurni da nemamo većinu? Da su sigurni, rekli bi šta nas briga šta dogovaraju Izetbegović, Radončić i Komšić, mi nastavljamo da kupujemo helikoptere – rekao je Radončić.

Potvrdio je informaciju da je potpredsjednik stranke Damir Arnaut podnio ostavku na ovu funkciju.

– On je na kompenzaciju ušao u Parlament sa 4.000 glasova i nema legitimitet na primjer Denisa Zvizdića sa 40.000 glasova, niti Ismira Juske sa 10.000 glasova. Glasači nisu izabrali Arnauta u Parlament, nego ga je stranka delegirala – kazao je Radončić dodavši da mu je Arnaut rekao da ostaje član SBB-a.

Radončić je prepričao kako je mu je Arnaut rekao da se juče sastao s američkim i britanskim ambasadorom u Sarajevu, koji su poručili da SBB ne bi trebao da ruši Vladu KS. Radončić je naglasio da ne vjeruje u ovu priču, odnosno da su se ambasadori tih zemalja susreli s Arnautom, navodeći da su to ozbiljni ljudi koji se ne miješaju u političke odnose i koalicije u BiH.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sasa

16.12.2019 18:33

Sad su bake čović i rudonja sigurni.

ODGOVORITE
Name

Re

17.12.2019 11:19

Bas tako covjek radi naveliko sa drogom i ministar bezbjednosti ma daj narode nema nama bez kuke i motike bolje sutra