Veoma važna proba - ne zna se šta je testirano

S. Koreja saopštila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Svijet 14.12.2019 | 09:15
Veoma važna proba - ne zna se šta je testirano
Agencija je prenela je da je "veoma važna" proba izvedena u centru Sohae, za koji zvaničnici SAD tvrde da je Severna Koreja rekla da će ga zatvoriti, javlja Rojters.

KCNA je događaj ocenila "uspešnim testom od velikog značaja", koja će dodatno ojačati njeno "pozdano strateško nuklearno odvraćanje".ali nije precizirala šta je testirano.

Ta objava dolazi u vreme pritiska Pjongjanga na američku vladu oko roka koji je severnokorejski lider Kim Džong Un postavio za očuvanje nuklearnih pregovora dve zemlje.

Severnokorejska Akademija odbrambenih nauka nije precizirala šta je testirano.

Pjongjang je par dana ranije saopštio da je izveo "veoma važnu probu" na istoj lokaciji, osnovano se pretpostavlja da se radilo ili o testiranju novog motora za raketu za lansiranje u svemir ili za interkontinentalnu balističku raketu. Nova objava može nagoveštavati da se Severna Koreja sprema da učini provokaciju ka SAD ako se Vašington ne povuče i ne načini ustupke u pregovorima.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xx

14.12.2019 08:48

To care samo napreduj nek ove ubice puknu od muke nista ti nemogu nit smiju

ODGOVORITE
Name

Lažno Ime

14.12.2019 12:24

Da puknu od muke? O čemu ti, pa narod S. Koreje 100 godina gladuje a ti o da ljudi zadovoljni standatdom života pucaju od muke? E svašta.

Name

Титаник

14.12.2019 09:07

Свака част Киме. Америма покажи зубе.

ODGOVORITE
Name

Zagor

14.12.2019 09:53

Azija će Ameriku naučiti pameti. Samo lagano.

ODGOVORITE
Name

Brzi

14.12.2019 13:33

Gladni mozda Jesu ali imaju strucnjaje.Mi nismo gladni ali neznamo ni biciklo napravit.Samo sume sjecemo i kopamo ugalj,ali to cemo isoreniti.