Govedarica: Dodik jedno govori, a drugo radi

". . . Dodik se ponaša kao onaj sveštenik koji je u vrijeme najstrožijeg posta govorio narodu da treba da jede posnu hranu a on mrsio, naravno kad bi ostao sam. Taj nedostojni sveštenik je narodu govorio, ne gledajte šta ja radim već slušajte šta ja govorim", kazao je Govedarica ilustrujući Dodikovo skrivanje od javnosti dokumenta koga je potpisao u Predsjedništvu BiH.

Republika Srpska 12.12.2019 | 18:31
Govedarica: Dodik jedno govori, a drugo radi
Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica kaže da je neshavljivo da se i dalje krije od javnosti sporazum "trojnog sarajevskog pakta Dodik, Džaferović i Кomšić".

Zašto se dokument krije od javnosti?

"Zato što se Dodik ponaša kao onaj sveštenik koji je u vrijeme najstrožijeg posta govorio narodu da treba da jede posnu hranu a on mrsio, naravno kad bi ostao sam. Taj nedostojni sveštenik je narodu govorio, ne gledajte šta ja radim već slušajte šta ja govorim", kazao je Govedarica ilustrujući Dodikovo skrivanje od javnosti dokumenta koga je potpisao.

"Stvar je sasvim jasna, ako ja vas ubjeđujem u dobronamjernost nekog dokumenta a ne želim taj dokument da vam pokažem onda imate pravo da sumnjate i potpuno je logično da postavite pitanje zašto on mene ubjeđuje u dobronamjernost dokument a isti je sakrio", kazao je Govedarica u izjavi za Radio Gacko.

Bivši predsjednik SDS smatra dabi logičnije bilo da taj dokument koji se tiče "Programa reformi BiH" pokaže javnosti.

"S druge strane, ako je to neki dokument koji nema veliku i svoju specifičnu težinu zašto tajno ide u sjedište NATO pakta i zašto Nato pakt daje saglasnot na taj dokument", pita Govedarica.

SDS je, kako kaže, pokrenuo incijativu, nazvanu "Imam pravo da znam" kako bi skupili dovoljan broj potpisa i poručili članu Predsjedništva Miloradu Dodiku da ne može tako da se ponaša i da treba da objavi dokument koji je potpisao u tom trojnom paktu sa SDA, HDZ-om i DF-om".

Upitan da li će taj broj potpisa zaista uticati na njegovo odluku, Govedarica je odgovorio da neće, ali treba pokazati i da ima i onih koji se ne slažu s tim.

"Kao da pitate ministra finansija Republike Srpske da li ćete prestati da uzimate kredite i da se zadužujete svakodnevno? Ja sam uvjeren da neće ali ako je Sokrat bio čovjek koji se prije 2500 godina borio za demokratiju i njene vrijednosti u antičkoj Atini kako onda da mi danas poslije 2500 godina sjedimo skrštenih ruku", kazao je Govedarica.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

!!!

12.12.2019 17:56

upravo tako Vukota!

ODGOVORITE
Name

KLEPTOMAN

13.12.2019 03:31

KLEPTOMAN. UKRADE SVE ŠTO VIDI. A I ŠTO NE VIDI.

Name

!!!

12.12.2019 17:57

upravo tako Vukota!

ODGOVORITE
Name

КСС

12.12.2019 19:46

Поштовани предсједниче, од 1990 не одустајем од борбе, увјек имам Вјеру и наду да уништимо зло над нама а и у нама, само храбро.

ODGOVORITE
Name

Hajde

12.12.2019 23:08

Hajde Dodo pokaži dokument, demantuj Vukotu, bilo bi pošteno!

ODGOVORITE
Name

Tek Cirkus sledi

13.12.2019 02:50

Nije to nista sta ce se tek da desi DODIK ODLUČIO - NEMA VIŠE 9. JANURA a Željka Cvijanović poslala je na niz adresa pozive za prijem povodom Dana RS-a koji u Banjoj Luci planira održati 27. decembra

Name

veliko postenje

13.12.2019 04:29

vukota govedarica upravusi u velikom bati je pravo olicenje jude iz karijotski i lik pape iz vatikana nije iso djaba damu ljubi ruku u vatikanu oni misle daje papa nepogresiv svi rimokato;ici misle daje papa nepogresiv covek prdi i jede mora pogresit tako i sektasi velikog bate misle daje sve istina sto on radipogledaj stevandica i kosarca oni misle kadabim veliki bato prdno pod nos onibi rekli da nije

ODGOVORITE
Name

D

13.12.2019 06:55

Logično da se u dokumentu nešto skriva, Da je dokument pohvalan Dodik bi se sa njim hvalio a ne skrivo, e sad dali se skriva u interesu druge strane ili u interesu Dodika, Ali ako je Nato podržo dokument oda ostaje sumlja da je Dodik popustio a ne druga strana, jer drugoj strani je intres put u Nato, dokument verovatno vodi tojim putem, vjerovatno se je Dodik zadovoljio sa tim da taj put bude što spori, ali ne bitno, drugoj strani je bitno da je dostižan, I sad obe strane smatraju to kao kompromis, druga strana što je ipak put u nato dostižan, a Doduk zadovoljan sto će to malo duže da traje

ODGOVORITE